Samsung pregăteşte vânzarea de smartphone-uri recondiţionate, afirmă Reuters

1.312 ori
<b>Samsung pregăteşte vânzarea de smartphone-uri recondiţionate, afirmă Reuters</b>După modelul Apple şi al multor altor producători de terminale mobile şi Samsung se pregăteşte să implementeze un program pe bază de smartphone-uri recondiţionate. Informaţia vine de la surse apropiate de compania sud coreeană, citate de Reuters.

După modelul Apple şi al multor altor producători de terminale mobile şi Samsung se pregăteşte să implementeze un program pe bază de smartphone-uri recondiţionate. Informaţia vine de la surse apropiate de compania sud coreeană, citate de Reuters.

Samsung doreşte să rămână pe creştere, după ce segmentul sau Mobile a început să aibă profituri bune în acest an. Cum piaţa globală smartphone s-a plafonat, e momentul ca terminalele existente deja în circuit să fie puse "la treabă". Modelele high end vor avea astfel şi variante recondiţionate şi vor fi preluate de la utilizatorii care s-au înscris în programul de upgrade-uri anuale din SUA şi Coreea de Sud.

Samsung va revinde aceste telefoane la preţuri mai mici, dar discountul nu e cunoscut încă. Depinde foarte mult şi de starea telefoanelor, deşi ele vor fi aduse în condiţii optime pentru a le face mai tentante. Ca un reper, modelele iPhone îşi păstrează cam 69% din valoare la un an după lansare. Între timp flagship-urile Samsung se vând cu 51% din preţul original în SUA, conform BNP Paribas.

Modelele recondiţionate ar putea duce la creşteri pe pieţele emergente, precum India spre exemplu, unde modelele cu preţ de 700 sau 800 de dolari sunt inaccesibile pentru mulţi cumpărători. Piaţa smartphone-urilor recondiţionate va ajunge la o valoare de 17 miliarde de dolari în acest an, cu 120 de milioane de terminale aflate în circuit.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×