Samsung va folosi ecrane OLED pliabile încă din acest an pe telefoanele premium; Prototipuri au fost deja prezentate

2.186 ori
<b>Samsung va folosi ecrane OLED pliabile încă din acest an pe telefoanele premium; Prototipuri au fost deja prezentate</b>Auzim de mulți ani despre dorința sud-coreenilor de la Samsung de a aduce pe piață smartphone-uri deosebite, modele care se remarcă prin capabilitățile de extindere a diagonalei printr-un concept de pliabilitate. Am aflat că un asemenea device

De vreo 5-6 ani încoace Samsung ne tot "ameninţă" cu utilizarea de ecrane flexibile sau măcar pliabile pe telefoanele sale. La ultima scăpare majoră, Galaxy X fusese amânat până în 2019, dar acum revine perspectiva unui model cu ecran pliabil în anul curent... cel putin pentru intrarea în producție.

Brevet telefon pliabil

Samsung ar fi confirmat la nivel oficial că va începe producţia de astfel de terminale din 2018. E vorba despre panouri pliabile pentru telefoanele mobile, care fac parte din strategia sud coreenilor pe anul curent. În ultimul an Samsung a tot brevetat terminale pliabile, fie unele care se deschid ca o carte, fie altele care arată precum nişte telefoane cu clapetă supradimensionate.

Unele se deschid spre exterior, altele spre interior, deci am văzut diferite formaturi încercate. Aflăm şi că sud coreenii au adus mai multe prototipuri de acest fel la o întâlnire secretă de la CES 2018 la începutul lunii. Prezentarea lor a atras un grup de investitori mai mare decât de obicei, plus reprezentanţi ai operatorilor. Sunt şanse mari ca produsul final să se plieze spre interior, iar cel cu plierea exterioară să fie păstrat pentru o generaţie viitoare. Ar implica panouri ceva mai flexibile decât se pot produce acum.

Acet tip de pliere interioară e detaliat în brevetul de mai sus. Sursele vorbesc despre o diagonală de 7.3 inch atunci când vom deschide device-ul, ceea ce ne va permite să vizualizăm clipuri confortabil. Plierea exterioară se va face cu un singur buton, aparent. Simt nevoia să vă reamintesc că totul va fi probabil pe bază de ediţie limitată şi foarte greu de găsit, chiar şi în Coreea de Sud.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×