Scanarea facială 3D de pe Huawei Mate 20 Pro nu este complet sigură; Doi germani cu trăsături faciale similare păcălesc soluția

1.495 ori
<b>Scanarea facială 3D de pe Huawei Mate 20 Pro nu este complet sigură; Doi germani cu trăsături faciale similare păcălesc soluția</b>Una dintre noutățile aduse pe smartphone-ul Huawei Mate 20 Pro este și soluția de scanare facială 3D care implică un sistem similar cu cel oferit de către Apple pe modelele XS și XS Max. Deși se aștepta ca sistemul să fie la fel de sigur

Pe lângă scanner-ul de amprente integrat în ecran, smartphone-ul Huawei Mate 20 Pro aduce și un sistem de autentificare facială 3D - soluție similară cu cea oferită de către Apple la ora actuală. Decupajul din partea superioară găzduiește componente precum un Dot Projector, un Flood Iluminator, respectiv camera frontală. Se promite o proiecție de 30.000 puncte, fix precum avem și în cazul lui iPhone X.

Cu toate că se aștepta ca per total soluția să fie una complet sigură, iată că în realitate lucrurile nu stau chiar atât de bine după cum descoperim astăzi prin intermediul unui material video dezvăluit de AndroidPit.de. Publicația germană a decis să pună la treabă sistemul de autentificare 3D, la test participând doi redactori cu trăsături faciale similare.

Nu este vorba de gemeni în cazul de față precum am văzut la iPhone X și nici măcar de frați sau rude. Pur și simplu cei doi se aseamănă la fizionomie, având o față rotundă și barbă aproape identică. Cumva Huawei Mate 20 Pro dă chix în cazul de față și este deblocat folosind scanarea facială atât de posesorul device-ului, cât și de cealaltă persoană de lângă pe care o vedeți în video.

Aparent, nu a fost vorba despre un bug de moment, asta pentru că s-a optat ulterior pentru reconfigurarea procesului de scanare facială care mai apoi la deblocare a oferit aceleași rezultate. Printre motivele aduse în discuție se poate număra și software-ul care nu este finalizat, telefonul de față fiind unul de teste oferit înainte de lansarea comercială.

De asemenea, se vorbește și despre un defect de fabricare al senzorilor. Dacă bug-ul este unul software sau nu aflăm la final de lună atunci când smartphone-ul începe a fi livrat către clienți. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×