Soldați cu smartphone-uri, strategia Învingătoare pentru armata SUA?

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.311 ori
<b>Soldați cu smartphone-uri, strategia Învingătoare pentru armata SUA?</b>Nu doar armele fac armata Statelor Unite de temut, ci și tehnologia de vârf în domeniul comunicațiilor. Astfel, aflăm că se investește destul de mult în gadgeturi pentru soldații SUA, dar și în smartphone-uri de consum adaptate utilizării...

Nu doar armele fac armata Statelor Unite de temut, ci și tehnologia de vârf în domeniul comunicațiilor. Astfel, aflăm că se investește destul de mult în gadgeturi pentru soldații SUA, dar și în smartphone-uri de consum adaptate utilizării militare. Printre acestea se numără modele Android, Windows Phone și iPhone-uri.

Armata a realizat o perioadă de teste de 6 săptămâni, folosind peste 300 de terminale Android, iPhone și Windows Phone în scopuri militare. Rezultatele au fost pozitive, conform lui Michael McCarthy, director al acestui program, ce afirmă că tinerii soldați, obișnuiți cu astfel de gadgeturi se simt excelent folosindu-le și pe câmpul de luptă sau antrenamente.

Printre utilizările smartphone-urilor se numără localizarea prin GPS, expedierea de fotografii ale zonei înconjurătoare sau pur și simplu raportarea direct pe telefon. Există și probleme pentru aceste device-uri, spre exemplu buguri de OS sau lipsă de semnal AT&T pentru iPhone-uri în unele zone din Texas și New Mexico.

în acest moment experții armatei lucrează la noi modalități de criptare a transmisiilor de pe aceste handseturi și spera la o lansare la nivel limitat până la finalul anului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×