Sony s-ar putea retrage de pe piața smartphone din China, după tăieri de personal de 15% În zona Mobile

902 ori
<b>Sony s-ar putea retrage de pe piața smartphone din China, după tăieri de personal de 15% În zona Mobile</b>Vești proaste pentru Sony, care pentru prima oară din anii 50 a anulat plata de dividende în acest an și a anunțat și tăieri de joburi de 15% în zona Mobile. între timp există și voci care afirmă că producătorul japonez de terminale ar putea...

Vești proaste pentru Sony, care pentru prima oară din anii 50 a anulat plata de dividende în acest an și a anunțat și tăieri de joburi de 15% în zona Mobile. între timp există și voci care afirmă că producătorul japonez de terminale ar putea să se retragă de pe piața smartphone din China.

De când Sony și Ericsson s-au despărțit, se pare că Sony a apucat-o pe o pantă descendenta. 2014 a fost un an slab pentru Sony, după ce a ieșit chiar din top 4 sau 5 producători smartphone, depășită fiind de firme chinezești. Acțiunile companiei au scăzut serios în ultima vreme, iar Sony Mobile va pierde în jur de 1000 de angajați, adică 15% din personal in acest segment. Compania se așteaptă la pierderi anuale nete de 2.15 miliarde de dolari, din cauza vânzărilor slabe de terminale Xperia.

Sony se bazează exclusiv pe produsele din gama PlayStation, cu PS4 fiind principalul motor de creștere. Profitul segmentului de gaming a fost în jur de 230 de milioane de dolari, iar cererea pentru PS4 a fost foarte ridicată. Presimt că Sony o va apuca pe urma BlackBerry sau Nokia dacă nu schimba măcar designul terminalelor sale Xperia.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×