Telefonul mobil pentru orbi cu tastatura Braille prezentat la Mobile World Congress

Autor:  | Publicat în:  Concepte 1.938 ori
<b>Telefonul mobil pentru orbi cu tastatura Braille prezentat la Mobile World Congress</b>Producatorul indian de telefoane, Spice si-a prezentat cel mai nou concept in cadrul showului Mobile World Congress 2008, acesta fiind un telefon cu tastatura Braille, destinat persoanelor cu probleme de vedere. Terminalul foloseste tehnologie de baza,...

Producatorul indian de telefoane, Spice si-a prezentat cel mai nou concept in cadrul showului Mobile World Congress 2008, acesta fiind un telefon cu tastatura Braille, destinat persoanelor cu probleme de vedere.

Terminalul foloseste tehnologie de baza, fiind definitia low-end-ului si este de mentionat faptul ca nu include un display, inutil in cazul persoanelor oarbe. Prin acest feature lipsa, telefonul castiga o viata a bateriei mult mai buna, 400 de ore in standby si 4 ore in modul convorbire. Keypadul handsetului foloseste limbajul Braille si reda vocal tot ceea ce scrie utilizatorului, permitand formarea cu usurinta a numerelor de telefon.

Telefonul produs de Spice va include si 2 LED-uri, unul rosu care va anunta atunci cand bateria este descarcata si unul albastru care va arata starea conectivitatii terminalului in retea. Handsetul cantareste 70 de grame si masoara 105 x 45 x 15mm, iar la momentul lansarii sale, el va costa doar 20 de dolari. Banuim ca acest terminal va fi disponibil doar pe pietele in curs de dezvoltare si in tarile din lumea a treia.

Sursa: Concept-Phones.com


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×