Top 5 dezamăgiri ale anului 2012: Apple Maps, Nokia, Sony și alții! (Editorial)

2.314 ori
<b>Top 5 dezamăgiri ale anului 2012: Apple Maps, Nokia, Sony și alții! (Editorial)</b>După un top 10 pentru telefoane, unul pentru tablete și unul pentru jocuri, trecem în zona mai întunecată a tehnologiei din acest an. Multe din inovații presupun experimente și unele experimente eșuează. Uitați-vă la tableta HP TouchPad, la...

După un top 10 pentru telefoane, unul pentru tablete și unul pentru jocuri, trecem în zona mai întunecată a tehnologiei din acest an. Multe din inovații presupun experimente și unele experimente eșuează. Uitați-vă la tableta HP TouchPad, la încercările de ultime două release-uri BlackBerry OS și la primele terminale Windows Phone. Hai să vedem care au fost cele mai mari dezamăgiri ale ultimelor 12 luni.

5) Sony

într-un editorial precedent vă spuneam cât de mare fan Sony sunt eu și cum nu pot înțelege de ce compania care definește calitatea audio și video nu e capabilă să conteze pe piața smartphone. Asta ca să nu mai vorbim de tablete, care sunt de-a dreptul jenante... Sony Xperia Tablet S arăta exact ca anul trecut, are probleme cu display-ul, cu carcasa și a dispărut brusc de pe radar în ultima vreme.

Majoritatea telefoanelor Sony Xperia arata la fel, nu aduc nimic cu adevărat nou și revoluționar și constituie o mare amorfă de modele Xperia P, U, V, T, E, S în care te pierzi. Ca să nu mai vorbim de faptul că actualizările la Android se fac târziu și Sony abia intra cu pași timizi în zona quad core...

4) Nokia

Dacă mă întrebați ce a făcut Nokia bun în 2012, răspunsul e simplu: Nokia 808 PureView și Nokia Lumia 920. Cât despre greșeli, cum se face că nu avem încă o tabletă Windows 8? Cum rămâne cu Symbian? Cum poți permite unei echipe de oameni talentați să plece din companie pentru a forma Jolla? și totuși, unde este designul revoluționar al finlandezilor și cu ce altceva se remarca ei în afară de cameră? Să te mândrești că faci cameraphone-uri bune înseamnă că ai retrogradat, având în vedere că aceeași firmă se mândrea că domina toate segmentele telecom cu câțiva ani în urmă.

Pe zona smartphone Nokia a ajuns să aibă produse de nișă, dar ce ne facem cu oamenii care nu vor o cameră bună, care nu vor Windows Phone? E drept că grosul vânzărilor se face din seria Asha și modele Lumia low end, deci a abandonat oare Nokia segmentul smartphone? Deocamdată așa pare...

3) HTC

știu că HTC One S și One X au mulți iubitori, dar nu putem să ne cramponăm în telefoanele lunii aprilie și nu pot să nu mă întreb unde e tableta "criminală" HTC, unde e iPad Killer-ul? și unde sunt flagship-urile de sfârșit de an? E drept, există HTC Droid DNA/Butterfly, dar el a evitat Europa deocamdată. Apoi vine modelul HTC M7, dar ăsta de abia la primăvară. Ar trebui să deducem că de acum încolo HTC va scoate câte 2-3 telefoane bune primăvară și atât? Adăugăm și aici sosirea târzie a actualizărilor software, mai ales la Jelly Bean. Apoi problemele celebre cu ecranul ale lui HTC One X, cele cu carcasa ale lui One S și dacă mă întrebări pe mine și alegerea neinspirată de a lucra cu Nvidia și Tegra 3.

2) LG

LG e cel mai mare caz "brânză bună în burduf de câine" pe care l-am văzut în IT. Ei au potențial uriaș, fac uneori niște terminale excelente, dar cumva o dau în bară mereu, când vine vorba de lansare și promovare. LG Optimus 4X HD a fost primul telefon quad core din lume, anunțat în februarie și a ajuns pe piață abia în vară, când nu mai avea loc de rivali. Apoi LG se abține de la a scoate tablete, dintr-un motiv sau altul, iar modelele de phablet LG Optimus Vu au fost lansate într-un mod haotic, Vu 2 apărând imediat după primu Vu pe unele piețe.

Seria Optimus L reprezintă totuși un oarecare succes și am fost mare fan al designului lui LG Prada 3.0, dar publicul nu pare a aprecia aceste device-uri. De LG Optimus 3D Max au uitat toți și de abia pe final de an a ieșit la rampa din nou LG cu Optimus G și Nexus 4. Deci, se poate... LG are nevoie de coordonare mai bună și o conducere mai eficientă.

1) Apple

știu că acest loc 1 în top îmi va atrage multă antipatie, dar haideți să o recunoaștem: situația nu e roz la Apple. Să lansezi un produs eșuat ca Apple Maps, să scoți un iPad 4 atât de rapid după iPad 3 și un iPad Mini pe care puteai să îl dotezi mai bine... acestea sunt greșeli strategice. Apoi trebuie să vorbim despre iPad 3... citesc tot mai des în review-urile de pe App Store (sunt posesor de iPad Mini), că iPad 3 are probleme cu jocurile, care nu se văd chiar atât de bine pe ecranul Retina.

Se pare că procesorul slab al lui iPad 3 trage în jos orice oferă ecranul. Despre Apple Maps nu mai are rost să vorbesc, vorbește de la sine numărul uriaș de downloaduri înregistrare de Google Maps for iOS în ultimele zile...

Apoi permiteți-mi să nu fiu impresionat deloc de noile designuri de iPod-uri și sincer nu îmi plac nici căștile Earpods, deși se aud fantastic, dar designul... nu prea e inspirat. iPhone 5 e un iPhone 4S mai mare, cu o cameră excelenta ce-i drept, dar totuși...  la un așa preț mai bine cumperi un Padfone 2. Vânzările lui Galaxy S III au fost primele care au început să conteze pe lângă cele de iPhone, semn că piața se zdruncină și Android și iOS se bat de la egal la egal.

Cam acestea au fost dezamăgirile anului 2012 și rețineți că ele nu sunt grave și nu pot îngropa o companie. Toate firmele de mai sus își pot transforma deciziile proaste în noi strategii geniale și pot redeveni fruntașe. Aveți și alte branduri de adăugat pe lista de dezamăgiri?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×