Traficul web de pe mobile reprezintă acum 10% din utilizarea de Internet la nivel global

Autor:  | Publicat în:  Studii 785 ori
<b>Traficul web de pe mobile reprezintă acum 10% din utilizarea de Internet la nivel global</b>Un studiu recent realizat de Pingdom arată că utilizarea de Internet de pe mobil reprezintă acum 10% din totalul global, dublu față de statisticile din 2010. Asia este zona cea mai activă la capitolul trafic de pe mobil, cu 18% din traficul web...

Un studiu recent realizat de Pingdom arată că utilizarea de Internet de pe mobil reprezintă acum 10% din totalul global, dublu față de statisticile din 2010. Asia este zona cea mai activă la capitolul trafic de pe mobil, cu 18% din traficul web total fiind desfășurat de pe telefon/tabletă.

în 2010 procentul de browsing web de pe mobil față de browsing-ul global era de doar 3.81%, iar la saltul de acum a contribuit cu siguranță și Apple cu cele 32 de milioane de iPhone-uri și 12 milioane de iPad-uri vândute numai în trimestrul trecut, de exemplu. Livrările de smartphone-uri au crescut cu 40% față de anul trecut, ajungând la 144.9 milioane de unități în ultimul trimestru. Studiul Pingdom a arătat că India este pe primul loc la trafic de pe mobil, cu 48.87% din traficul total web din țara fiind realizat de pe terminale mobile.

și în Africa procentajele sunt mari, continentul aflându-se pe locul 2, după Asia, la acest capitol. Utilizarea webului de pe mobil a crescut de la 6.1% la 17.84% în Asia în ultimele 18 luni, iar în Europa de la 1.81% la 5.13%. Probabil vă mirați ca nu se înregistrează o creștere mai mare în națiunile dezvoltate, ci doar pe piețele emergente. Să luăm situația din India drept exemplu: accesul la PC-uri în aceast țară este limitat, ele fiind prea scumpe pentru populație, iar infrastructura de servicii Internet nu e bine dezvoltată. în acest caz, accesarea Internetului de pe mobil este mult mai ușor de realizat decât de pe desktop. Acum înțeleg de ce Nokia a țintit tari ca Mexicul sau India cu seria Asha, oferind astfel acces la Internet la un preț redus de pe smartphone-uri low end.

Ar fi interesant un studiu de acest gen si in Romania, daca nu cumva există deja.

Traficul web de pe mobile reprezintă acum 10% din utilizarea de Internet la nivel global

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×