Un bărbat din SUA a fost arestat pentru hacking-ul a multiple SIM-uri, având astfel acces la conturi cryptocurrency

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 861 ori
<b>Un bărbat din SUA a fost arestat pentru hacking-ul a multiple SIM-uri, având astfel acces la conturi cryptocurrency</b>Cu toate că la ora actuală ideea de a hackui un sistem smart home sună mai cool, există în continuare și persoane care se mulțumesc să hackuiască cartele SIM. Despre o astfel de întamplare aflăm astăzi detalii, situație petrecută în Florida

Chiar dacă în ziua de azi sună mai cool şi mai glam să hackuiești un sistem smart home şi să îi faci farse cuiva care are o casă inteligentă, unii se mulţumesc să hackuiasca bătrânul SIM. Autorităţile din Florida au arestat luna trecută un bărbat care spărsese SIM-uri în mai multe state din SUA.

Jurnalişti din State au descoperit în raportul oficial al procurorilor că tânărul respectiv a fost prins când mama sa, cu care locuia în Michigan l-a auzit prefăcându-se că este un angajat AT&T în vreme ce vorbea la telefon. Imediat mama a alertat autorităţile, care au percheziţionat camera tânărului şi computerul său, descoperind fişiere şi o listă de nume şi numere de telefon, împreună cu cartele SIM şi telefoane.

După alte căutări, ofiţerii au mai descoperit cartele SIM care duceau spre 7 victime în 7 alte state din SUA. Identităţile lor au fost furate şi chiar conturile de cryptocurrency au fost devalizate cu sute de mii de dolari furaţi. Aparent era un întreg grup infracţional implicat aici, cu 8 oameni arestaţi de atunci. Ricky Handschumacher ar fi fost capul răutăţilor şi a avut discuţii cu "colegii" săi via Discord.

După ce furau informaţiile personale hackerii se dădeau drept respectivul utilizator sau mituiau un angajat la un operator pentru a primi un SIM nou asociat utilizatorului jefuit. apoi puteau sparge parolele asociate numărului de telefon, inclusiv conturi crypto. Peste 100.000 de dolari din bani asociaţi crypto au fost deja spălaţi. Conceptul de SIM jacking a devenit tot mai popular în ziua de azi.

Ştiţi probabil că multe conturi, inclusiv de email sau cele bancare vă trimit mesaje prin SMS pentru a vă confirma tranzacţia sau identitatea, de aici dorinţa de a sparge SIM-uri.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×