Motivul pentru care ai fost delogat din Facebook azi dimineaţă: 50 de milioane de conturi Facebook compromise

2.423 ori
<b>Motivul pentru care ai fost delogat din Facebook azi dimineaţă: 50 de milioane de conturi Facebook compromise</b>Probabil aţi remarcat că la începutul zilei de azi, 28 septembrie aţi fost delogaţi din Facebook, atât pe desktop, cât şi pe mobil. Eu am fost delogat şi din Messenger şi mi s-au solicita din nou credenţialele. Se pare că e vorba despre un atac cibernetic

Probabil aţi remarcat că la începutul zilei de azi, 28 septembrie aţi fost delogaţi din Facebook, atât pe desktop, cât şi pe mobil. Eu am fost delogat şi din Messenger şi mi s-au solicitat din nou credenţialele. Se pare că e vorba despre un atac cibernetic, care a compromis peste 50 de milioane de conturi Facebook.

Atacul a avut loc în această săptămână, iar hackerii nu au fost identificaţi deocamdată. Acesta a fost descoperit pe 25 septembrie, iar hackerii au exploatat un bug găsit în zona de setări a Facebook ce are legătură cu funcția "View As" (când vizualizezi propriul profil în modul în care îl vâd alții). Hackerii au avut astfel rută spre token-urile de acces ce permiteau utilizatorilor să rămână logați în cont chiar dacă foloseau funcția "View As".  Aceste tokeuri pot fi folosite și pentru accesarea conturilor, fapt ce a dus la deconecarea forțată de către Facebook a 50 de milioane de utilizatori în ultimele ore. 

Facebook a postat chiar aici un mesaj cu detalii şi afirmă că a delogat lumea pentru a preveni ca atacatorii să acceseze token-urile pentru conturile lor. FB nu ştie şi dacă informaţiile noastre au fost accesate, iar firma lui Zuckerberg continuă să investigheze cazul. Şi autorităţile au intrat pe fir. Facebook ne asigură că putem folosi contul ca până acum şi că nu e nevoie să schimbăm parola. Personal vă recomand să faceţi asta totuşi.

Am văzut foarte multă lume care se plânge de această problemă, iar unii nu au mai reuşit să se logheze. Funcţia "View As" a fost oprită deocamdată.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×