Utilizatorii de terminale ce nu au certificare Android nu vor mai avea acces la aplicațiile din suita GApps

1.654 ori
<b>Utilizatorii de terminale ce nu au certificare Android nu vor mai avea acces la aplicațiile din suita GApps</b>După cum descoperim astăzi, cei de la Google au luat decizia de a bloca accesul la aplicațiile din suita GApps pe terminalele ce nu sunt certificate Android. Această decizie vine ca urmare a faptului că din ce în ce mai multe companii producătoare

Dacă de obicei când auzim numele celor de la Google ne gândim instant că este vorba despre lansarea unei noi aplicații, sau a unui update software, iată că de această dată avem de-a face cu ceva diferit. Astfel, descoperim că marele G a început blocare accesului la aplicațiile din suita GApps pentru utilizatorii ce dețin telefoane fără certificare Android.

Gapps

Aparent, decizia a fost luată ca urmare a unui număr din ce în ce mai mare de producători care dezvoltă și comercializează handset-uri fără certificare Android. De acum înainte atât posesorii de terminale fără certificare Android, cât și cei care au un bootloader deblocat sau un custom ROM pe device nu vor mai avea acces la aplicațiile oficiale Google și nu se vor mai putea loga în conturile asociate.

Pentru cei care vor să utilizeze în continuare un telefon cu Google Services ce rulează software neoficial există o metodă de a evita această blocare și anume depunerea unei cereri care să conțină IMEI-ul sau ID-ul Google Services Framework către Google. Ulterior se va permite accesul la suita de aplicații GApps fără probleme. 

În cazul în care vreți să aplicați pentru această metodă, cei de la AndroidPolice au un soi de tutorial bine pus la punct pe care îl găsiți aici!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×