Un bug din iOS 9.0.1 le permite hackerilor să acceseze contactele şi fotografiile de pe un iPhone fără parolă

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.057 ori
<b>Un bug din iOS 9.0.1 le permite hackerilor să acceseze contactele şi fotografiile de pe un iPhone fără parolă</b>Utilizatorii de modele iPhone au parte de &icirc;ncă o problemă de securitate, se pare, cauzată de un bug din iOS 9.0.1. Acesta le permite hackerilor să acceseze contactele şi fotografiile de pe un iPhone fără parolă. &nbsp; Vulnerabilitatea a...

Utilizatorii de modele iPhone au parte de încă o problemă de securitate, se pare, cauzată de un bug din iOS 9.0.1. Acesta le permite hackerilor să acceseze contactele şi fotografiile de pe un iPhone fără parolă.

Vulnerabilitatea a fost confirmată pe iOS 9.0.1 deocamdată, release oferit de Apple cu câteva zile în urmă. Există totuşi utilizatori care nu au reuşit să reproducă exact situaţia detaliată în clipul de mai jos. Ideea este ca o terţă parte, care nu ştie parola telefonului tău, să poată accesa fără permisiune contacte şi fotografii de pe handsetul care teoretic e blocat.

Totul se întâmplă astfel: e introdusă parola incorect de 4 ori, apoi imediat după introducerea parolei pentru a cincea oară (tot incorect) hackerul va ţine apăsat butonul Home înainte ca iPhone-ul să blocheze atacatorul. Se va declanşa Siri şi va trebui să o întrebaţi ce oră este. Apoi hackerul va apăsa pe ceas şi pe iconul "+", primind acces la funcţia de căutare.

De aici se ajunge la iMessage şi la posibilitatea de a şterge şi adăugă contacte, dar şi de a accesa fotografii prin adăugarea unui profil. Alte zone ale handsetului rămân inaccesibile totuşi. Nu ştim încă de ce hackul merge doar la anumiţi utilizatori, putând fi vorba de o anumită setare sau configuraţie la mijloc. O metodă uşoară de a preveni acest hack este să opriţi accesarea lui Siri din lockscreen.

Pentru asta trebuie să accesaţi Settings, apoi Touch ID & Passcode şi apoi să ajungeţi la opţiunea "Allow access when locked", dezactivând-o.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×