[UPDATE - răspuns oficial Kaspersky] Şeful Kaspersky plănuia să distrugă rivalii de la AVG, conform unor emailuri interne

1.599 ori
<b>[UPDATE - răspuns oficial Kaspersky] Şeful Kaspersky plănuia să distrugă rivalii de la AVG, conform unor emailuri interne</b>O serie de emailuri interne de la firma de securitate Kaspersky au fost date publicităţii &icirc;n această săptăm&acirc;nă, iar de la Reuters aflăm că şeful companiei nu se ferea să atace concurenţa şi prin metode nu chiar ortodoxe. &nbsp;...

O serie de emailuri interne de la firma de securitate Kaspersky au fost date publicităţii în această săptămână, iar de la Reuters aflăm că şeful companiei nu se ferea să atace concurenţa şi prin metode nu chiar ortodoxe.

În 2009 Eugene Kaspersky, cofondatorul producătorului de antiviruşi ar fi ordonat subalternilor să atace compania rivală de antiviruşi AVG Technologies. El a folosit termenul "să îi mătrăşească pe toaletă", poetic pentru un rus de altfel. Acest termen fusese folosit de Putin cu mulţi ani în urmă, cu referire la atacuri asupra cecenilor. Strategia Kaspersky era de a păcăli software-ul antivirus AVG să producă rezultate "false pozitive", clasificând computere curate drept infectate.

Kaspersky ar fi creat multipli viruşi falşi, care păcăleau produsele rivale şi dezactivau fişierele vitale pentru sistem. Astfel apăreau probleme pe PC-urile curate. AVG îl supărase pe cofondatorul companiei ruseşti pentru că îi tot lua din angajaţi. Evident Kaspersky neagă tot, afirmând că mailurile nu sunt legitime şi sunt obţinute de la surse anonime ce vor să discrediteze compania.

Foştii angajaţi care au făcut declaraţiile au confirmat pentru Reuters că AVG, Microsoft şi Avast au fost luate la ţintă de falsele malware-uri şi atacuri între 2009 şi 2013. E interesant că in mailuri şeful Kaspersky menţiona şi că o companie din China a fost sabotată cu succes cu aceeaşi metodă la începutul anilor 2000.

[UPDATE - răspuns oficial Kaspersky]"Articolul apărut în publicația Reuters s-a bazat pe o serie de e-mailuri care pot fi nelegitime și care au fost obținute din surse anonime, care au intenții ascunse. Scoaterea din context a unor presupuse afirmații și speculațiile cu privire la înțelesul lor nu reprezintă dovezi solide pentru aceste acuzații false lansate de foști angajați nemulțumiți. Kaspersky Lab nu a desfășurat niciodată nicio campanie secretă cu scopul de a-și înșela competitorii să genereze rezultate fals pozitive, pentru a le afecta cota de piață. Asemenea acțiuni sunt lipsite de etică, necinstite și ilegale. Acuzațiile răspândite de foștii angajați nemulțumiți sunt false și fără niciun fundament." - Eugene Kaspersky a publicat pe blogul său un raspuns mai amplu cu privire la aceste acuzații. îl puteți citi aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×