Următorul pas În evoluția tehnologiei gadgeturilor portabile: pielea electronică (Video)

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.498 ori
<b>Următorul pas În evoluția tehnologiei gadgeturilor portabile: pielea electronică (Video)</b>Nu mai este de ajuns să porți la încheietura un gadget sau să îl porți la ochi precum Google Glass. Următorul pas îl reprezintă gadgeturile implantabile sau cele care se lipesc de piele. Un început ar fi chiar e-pielea, o tehnologie de "e-skin...

Nu mai este de ajuns să porți la încheietura un gadget sau să îl porți la ochi precum Google Glass. Următorul pas îl reprezintă gadgeturile implantabile sau cele care se lipesc de piele. Un început ar fi chiar e-pielea, o tehnologie de "e-skin ultrasubțire".

Clipul de mai jos este edificator, demonstrând cum functțonează un strat de componente electronice ușor ca o pană și subțire precum folia cu care acoperiți alimentele. De menționat și faptul că acest material este flexibil, iar cele două nume care stau în spatele inovației sunt Martin Kaltenbrunner și Takao Someya, care au condus o echipă de cercetători de la Universitatea din Tokio.

Acest nou material imită textura pielii și poate chiar detecta presiunea, ceea ce duce cu gândul la input touch. Ducând acest strat la o grosime de 1 nanometru cercetătorii vor putea crea un al doilea strat de piele pentru utilizator, care i-ar putea monitoriza sănătatea. Se vorbește și despre implanturi medicale și evident utilizări în spionaj. A sosit viitorul deja?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×