Viitoarea generație de baterii bazate pe litiu vor aduce o nouă tehnologie care va dubla autonomia telefonului

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.085 ori
<b>Viitoarea generație de baterii bazate pe litiu vor aduce o nouă tehnologie care va dubla autonomia telefonului</b>După cum bine știm în acest moment majoritatea dispozitivelor electronice de pe piață, și mai ales smartphone-urile, sosesc la pachet cu baterii Lithium-Ion, unități care folosesc un compus de litiu ca și material electrod, în timp ce pentru...

După cum bine știm, în acest moment majoritatea dispozitivelor electronice de pe piață, și mai ales smartphone-urile, sosesc la pachet cu baterii Lithium-Ion. Deși unele dintre aceste smartphone-uri beneficiază de baterii de înaltă capacitate, datorită dotărilor high-end, cum ar fi un ecran Quad HD, bateria cu pricina ajunge să nu ofere o autonomie atât de mare pe cât ne așteptăm.

în prezent, utilizatorii de astfel de terminale ajung la maxim o zi de autonomie, lucru ce nu este deloc în regulă atunci când vine vorba de un device pentru care plătim peste 2.000 lei, așteptându-ne ca produsul proaspăt achiziționat să impresioneze și la capitolul baterie.

Cu toate acestea, aflăm că lucrurile s-ar putea schimba în viitor. Recent, o echipă de cercetători din cadrul Universității din Stanford au venit cu o nouă tehnologie pentru bateriile din terminalele noastre, tehnologie ce va oferi mult mai multă autonomie în comparație cu tehnologia actuală Lithium-ion.

Prin utilizarea unei astfel de tehnologii se va putea ajunge la o autonomie de până la 2-3 zile fără a fi nevoie să stăm în permanență cu încărcătorul oriunde mergem. De asemenea, aceeași tehnologie s-ar putea aplica și în industria auto pentru lansarea de automobile electrice cu prețuri accesibile. Pentru mai multe detalii tehnice din spatele noii tehnologii propuse de către echipa din Stanford puteți arunca o privireaici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×