Vodafone Romania anunta rezultatele financiare pentru anul fiscal 2009 - 2010

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.247 ori
<b>Vodafone Romania anunta rezultatele financiare pentru anul fiscal 2009 - 2010</b>Vodafone Romania tocmai a anuntat astazi oficial rezultatele financiare pentru anul fiscal 2009/2010, incheiat la 31 martie 2010. Printre performantele companiei se numara inregistrarea a 142.000 de clienti noi, operatorul ajungand la sfarsitul perioadei...

Vodafone Romania tocmai a anuntat astazi oficial rezultatele financiare pentru anul fiscal 2009/2010, incheiat la 31 martie 2010. Printre performantele companiei se numara inregistrarea a 142.000 de clienti noi, operatorul ajungand la sfarsitul perioadei mentionate la un total de 9.730.000 de clienti. Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania, vorbeste despre rezultatele financiare din 2009-2010:

Fata de perioada 2008 - 2009, Vodafone Romania si-a marit baza de clienti cu 1%, iar veniturile din servicii au atins 891.4 milioane de euro, in scadere cu 20% fata de anul precedent. Veniturile totale au fost de 921.5 milioane de euro, reprezentand o scadere anuala de 21%. La sfarsitul anului fiscal, clientii cu abonament reprezentau 38% din totalul clientilor Vodafone Romania, iar utilizatorii Cartelei 62%.

Va reamintim ca aceste cifre au fost inregistrate intr-o perioada de criza pentru tara noastra, perioada care a afectat si industria telecomunicatiilor din Romania. In ultimul an, printre investitiile realizate de Vodafone s-au numarat si cele pentru dezvoltarea serviciilor 3G in banda de 900 MHz. EBITDA (Profitul Operational Inainte de Dobanzi, Taxe, Depreciere si Amortizare) a atins valoarea de 396 milioane de euro, fata de 527 milioane de euro in anul fiscal precedent, reprezentand o scadere cu 25%.

Venitul mediu pe utilizator (ARPU) total a ajuns la 7.7 euro pentru anul fiscal incheiat pe 31 martie 2010, fata de 9.8 euro, la sfarsitul lui martie 2009.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×