Votul cititorilor Mobilissimo.ro: Cel mai apreciat producător de eşalon secund din China + top 3 producători chinezi

2.443 ori
<b>Votul cititorilor Mobilissimo.ro: Cel mai apreciat producător de eşalon secund din China + top 3 producători chinezi</b>Ne-am dat seama imediat după ce am realizat sondajul pentru "cel mai popular producător de telefoane din China" că e cam evident cine iese pe primele locuri, adică Huawei, Xiaomi şi OnePlus. Ca atare am decis să schimbăm tipul de sondaj, axându-ne mai..

Ne-am dat seama imediat după ce am realizat sondajul pentru "cel mai popular producător de telefoane din China" că e cam evident cine iese pe primele locuri, adică Huawei, Xiaomi şi OnePlus. Ca atare am decis să schimbăm tipul de sondaj, axându-ne mai mult pe brandurile de eşalon secunde. Cele peste 700 de voturi ale voastre au dat câştigătorii după cum urmează. La final aflaţi și un top 10 pur chinezesc, cu branduri mici și mari.

În mod interesant Vernee se află pe primul loc la „Divizia B” de branduri, lucru probabil atribuit lui Vernee Thor, un telefon midrange foarte solid, care a făcut o impresie bună inclusiv la captura foto nocturnă. Vernee a mai avut câteva telefoane cu capacitate uriaşă a bateriei şi în general a oferit des 6 GB RAM pe handset-uri care costau sub 200 de dolari.

Elephone a impresionat prin telefoanele cu ecrane cu muchii înguste, iar UMIDIGI este rebranding-ul celor de la UMi, care s-a făcut cu succes, cu preţuri mici şi camere duale nu chiar rele. Ulefone, Cubot şi Doogee au început să ajungă tot mai des la retaileri locali şi ca atare îşi găsesc şi ei loc în top 10.

Iată cum arată  acest top 10 al brandurilor chineze de eşalon secund:

 1. Vernee
 2. Elephone
 3. UMIDIGI
 4. Ulefone
 5. Cubot
 6. Doogee
 7. LEAGOO
 8. Bluboo
 9. BlackView
 10. Oukitel

Evident dacă luăm toţi producătorii din China, primii 3 sunt după cum urmează in preferinţele voastre:

 1. Huawei (32,96%)
 2. OnePlus (22,41%)
 3. Xiaomi (20,46%)

Huawei domină, cu 32.93%, urmaţi de OnePlus şi Xiaomi, iar dacă luăm toate brandurile mari, atunci Vernee ar fi doar doar pe locul 9, cu doar 0.56%. În România branduri ca Oppo şi Vivo sunt prezente mai puţin, în vreme ce Lenovo îşi manifestă prezenţa prin Motorola, iar ZTE a început să mai mişte în ultima vreme. Meizu a avut câteva telefoane solide ce au început să ajungă la retaileri, cu design arătos și cele mai noi chipset-uri MediaTek.

Iată deci topul 10 pentru toată piaţa din China:

 1. Huawei (32,96%)
 2. OnePlus (22,41%)
 3. Xiaomi (20,46%)
 4. Motorola (4,44%)
 5. ZTE (3,15%)
 6. Lenovo (2,96%)
 7. Meizu (2,13%)
 8. Oppo (1,48%)
 9. Vernee (0,56%)
 10. Elephone (0,46%)

 

 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×