Xiaomi Mi 10 Pro este noul campion DxoMark, cu un punct peste Huawei Mate 30 Pro 5G; Stă mai bine la video!

3.378 ori
<b>Xiaomi Mi 10 Pro este noul campion DxoMark, cu un punct peste Huawei Mate 30 Pro 5G; Stă mai bine la video!</b>Ca la fiecare debut de telefon care se respectă, DxOMark percutează şi vine cu analiza foto/video. De această dată e vorba despre Xiaomi Mi 10 Pro, proaspăt anunţat şi deja campion DxoMark

 Ca la fiecare debut de telefon care se respectă, DxOMark percutează şi vine cu analiza foto/video. De această dată e vorba despre Xiaomi Mi 10 Pro, proaspăt anunţat şi deja campion DxoMark. Are 124 de puncte, se află pe locul întâi în topul francezilor, cu un punct peste Huawei Mate 30 Pro  5G. Ce puncte forte are aflaţi mai jos.

Xiaomi Mi 10 Pro

În primul rând Xiaomi Mi 10 Pro are 134 puncte la secţiunea foto, adică fix cât Huawei-ul fost campion. La video se distanţează, cu 104 puncte, faţă de 102. Noul flagship Xiaomi anunţat pe 13 februarie are 4 camere în spate:

  • Cea principală de 108 MP, cu senzor de 1/1.34 inch, deschidere F/1.69, stabilizare optică
  • Camera telephoto "scurtă": 12 MP, F/2.0, zoom optic 2x, Dual Pixel PDAF, funcţie Portrait
  • Camera telephoto "lungă": 8 MP, stabilizare optică, F/2.0, zoom optic hibrid 10x
  • Camera ultra wide: 20 MP, F/2.2

Avem şi bliţ triplu LED, filmare 8K la 30 FPS şi telemetru laser. Camera selfie este o unitate de 20 MP. Pentru a testa toate aceste camere, inginerii DxoMark au realizat şi evaluat peste 1600 de fotografii de test şi peste 2 ore de captură video. În ciuda calităţii foto trebuie spus că telefonul nu e departe de ce oferea anul trecut Xiaomi Mi Note 10 Pro, mai bine zis varianta CC9 Pro Premium Edition .

Xiaomi Mi 10 Pro

Totuşi, noul procesor Snapdragon 865 ajută mult cu procesarea şi se simte la nivel de texturi, captură low light şi claritate. La fotografiile realizate ziua nu avem nimic de obiectat: expunere perfect reglată, dynamic range peste Mi Note 10 Pro şi se descurcă mai bine în scenele cu contrast înalt faţă de acel model. Şi procesarea HDR e mai bună când e foarte multă lumină. În mod interesant Mi 10 Pro stă mai bine la dynamic range decât Mate 30 Pro 5G şi iPhone 11 Pro Max.

Culorile sunt perfect redate, balansul de alb e precis şi la exterior şi la interior. Sunt anumite scenarii când imaginea e puţin mai spălăcită decât rivalii, mai puţin saturată. În condiţii low light, noul telefon se descurcă mai bine decât Mi Note 10, mai ales la detaliile din zone cu contrast scăzut. Stă şi foarte bine la texturi. Cantitatea de zgomot e şi ea scăzută, dar aici e la acelaşi nivel cu Xiaomi CC9 Pro Premium Edition.

Autofocalizarea e rapidă şi precisă, dar iar la nivelul modelului de pe final de 2019. Captura ultra wide este la fel de bună ca la Galaxy Note 10+, iar la zoom se descurcă mai bine decât Mi Note 10, comparabil cu Huawei P30 Pro. Scorul la Zoom este 110, cel mai mare de până acum. 

La captura video avem un 4K foarte clar, care e mai bun la randarea de detalii decât CC9 Pro Premium Edition şi o stabilizare mai eficientă. Culorile sunt plăcute, expunerea e bună şi balansul de alb e perfect şi la soare puternic. Avem şi dynamic range larg, autofocalizare rapidă, dar feţele umane sunt mai "soft" la filmare uneori.

Văd că şi la poze defocalizarea feţelor e o problemă uneori. Iar la captura video low light poate apărea ceva mai mult zgomot. Cred că e prima oară când văd un telefon aşa complet testat de DxOMark, cu aşa puţine neajunsuri. Aici aveţi toată analiza.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×