Yahoo adauga comanda vocala cautarii Web pe telefonul mobil

1.331 ori
<b>Yahoo adauga comanda vocala cautarii Web pe telefonul mobil</b>Reuters ne informeaza ca Yahoo a anuntat ieri oficial noi functii ale cautarii Web, care o fac pe aceasta mai relevanta pentru utilizatorii de telefoane mobile. Astfel, batalia cu Google a celor de la Yahoo capata noi proportii, intrand in segmentul...

Reuters ne informeaza ca Yahoo a anuntat ieri oficial noi functii ale cautarii Web, care o fac pe aceasta mai relevanta pentru utilizatorii de telefoane mobile. Astfel, batalia cu Google a celor de la Yahoo capata noi proportii, intrand in segmentul mobil.

Seful sectiunii mobile Yahoo, Marco Borries a afirmat ca aceasta companie doreste sa faca milioane de linkuri Web mai accesibile de pe telefoanele mobile, permitand consumatorilor sa foloseasca un set de comenzi vocale pentru cautarea pe Web. Celebra firma din Sunnyvale, California a incheiat contracte cu zeci de operatori la nivel global, serviciile sale fiind acum disponibile pentru aproximativ 600 de milioane de utilizatori de telefoane mobile cu servicii Internet.

Yahoo va permite utilizatorilor serviciului oneSearch sa foloseasca o cautare bazata pe comenzi vocale, printr-o tehnologie care duce sistemul de recunoastere vocala mai departe. Varianta conventionala a acestei tehnologii limiteaza cautarea la anumiti termeni din vocabularul de baza, in schimb noul serviciu Yahoo permite cautari foarte deschise si variate. Acestea pot ajunge de la nume de site-uri Web, la liste de zbor, restaurante, stiri sau date despre competitii sportive. Cautarea vocala Yahoo permite trecerea de la cautarea scrisa la cea comandata vocal instantaneu, oferind sugestii alternative pentru cuvintele care suna similar.

Noul tip de cautare poate dura pana la 5 secunde: 1 sau 2 secunde pentru recunoastere termenilor de cautare si 2 sau 3 secunde pentru afisarea rezultatelor cautarii pe telefon. Evident, durata creste la 10/20 de secunde in cazul retelelor mai lente. Utilizatorii de terminale BlackBerry pot descarca varianta de oneSearch dotata cu metode de cautare vocala la aceasta adresa http://m.yahoo.com/voice/.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×