Xiaomi 13T Pro Unboxing: Xiaomi a mizat tot pe colorizarea filmării şi pe Leica

2.068 ori
<b>Xiaomi 13T Pro Unboxing: Xiaomi a mizat tot pe colorizarea filmării şi pe Leica</b>Xiaomi a lansat că în fiecare an un flagship de toamnă, cu litera "T" în nume, Xiaomi 13T Pro de această dată. Renunţă la camera de 200 MP a precedentului T şi pare a miza mai mult ca oricând pe filmare avansată

Xiaomi a lansat că în fiecare an un flagship de toamnă, cu litera "T" în nume, Xiaomi 13T Pro de această dată. Renunţă la camera de 200 MP a precedentului T şi pare a miza mai mult ca oricând pe filmare avansată. Adoptă un ecran de 144 Hz numai bun de gaming, cel mai puternic procesor MediaTek al momentului, Dimensity 9200+ şi se încarcă în doar 19 minute.

Leica îşi pune tehnologia pe toate camerele de la bord. Îl scoatem din cutie mai jos şi avem şi impresii. Costă 4299 lei pe Mi-Home și primești un aspirator Xiaomi Robot Vacuum E10 cadou la precomandă. 

Ce e în cutie?

În cutia lui Xiaomi 13T Pro se află cheiţa pentru SIM, manualul telefonului şi o husă transparentă şi flexibilă. Urmează un încărcător de 120W cu intrare USB-A şi un cablu de la USB-C la USB-A. 

Design

Ca şi celalalte T-uri dinaintea sa, Xiaomi 13T Pro pare să mizeze pe sobrietate. Are un design sobru, denotat mai ales de cameră cu margini uşor în pantă. Măsoară 8.62 mm în talie şi cântăreşte 200 de grame. Are certificare IP68, deci rezistă la apă şi praf. Se găseşte pe verde, albastru sau negru şi are spatele acoperit cu piele Bio Comfort vegană, dar există şi o versiune cu spate din sticlă.

Xiaomi 13T

E aderent mulţumită muchiei plate şi spatelui granulat. E solid construit, dar cumva albastrul mov al spatelui şi modulul foto îmi dau o senzaţie de "non premium". E şi cam masiv, nu e comod de mânuit cu o mână. Are mai degrabă un design funcţional decât sexy.

Display

Xiaomi 13T PRO

Ecranul acestui telefon este un AMOLED de 6.67 inch, cu rezoluţie de 2712 x 1220 pixeli, cu refresh rate de 144 Hz şi Adaptive Sync. Are touch sampling de 480 Hz, ajunge până la 2600 de nits de luminozitate şi afişează 68 de miliarde de culori. Suportă HDR10+ şi Dolby Vision şi vă scapă de flicker-ul enervant pentru ochi prin tehnologia PWM Dimming de 2880 Hz. 

Hardware

Ca procesor găsim un MediaTek Dimensity 9200+, care din ce ştiu e cel mai puternic MediaTek al momentului. E un CPU de 4 nanometri, cu GPU ARM Immortalis G715, capabil de ray tracing. Are şi 12 sau 16 GB RAM LPDDR5 la interior, dar şi 256, 512 GB sau 1 TB stocare. Nu dispune de slot microSD, nici de jack audio.

Xiaomi 13T PRO

Are baterie de 5000 mAh, care se încarcă la 120W prin tehnologie HyperCharge şi promite să ajungă la 100% încărcare în 19 minute. Avem parte şi de difuzoare stereo cu tehnologie Dolby Atmos, dar şi de un cititor de amprente optic integrat în ecran. Pe partea de conectivitate bifăm noutăţi, ca Wi-Fi 7, dar şi NFC, 5G, Bluetooth 5.4, GPS, Glonass, Galileo, Beidou. 

Cameră

La camera găsim un decupaj frontal destul de mic, pentru un senzor de 20 de megapixeli, cu deschidere F/2.2 şi cu lentila asferica 5P. Suportă HDR, Portrait şi Night Mode. În spate se află o cameră triplă, cu senzor principal de 50 MP, cu mărime de 1/1.28 inch. Oferă captură cu pixeli mari, combinând 4 pixeli în 1 pentru un Super Pixel. Optează pentru o lentilă Leica Vario Summicron, are deschidere F/1.9 şi lentila asferica 7P. Aduce şi stabilizare optică şi filmare HDR10+ în 4K la 30 FPS.

Xiaomi 13T PRO

Apoi vine o cameră telephoto de 50 de megapixeli, cu optică Leica, distanță focală de 50 mm, deschidere F/1.9 şi lentilă asferică 5P. Nu ştim ce nivel de zoom optic are, dar cred că e 2X, judecând după setări şi opţiunile foto. A treia cameră este cea ultrawide, de 12 MP, tot cu optică Leica, cu deschidere F/2.2, cu lentilă asferică 5P. Ca şi la Xiaomi 13, 13 Pro, 13 Ultra avem aici stilurile Leica Vibrant şi Authentic, pentru profiluri de culoare mai aprinse sau mai realiste. 

Primim şi Pro Focus (capturează obiecte în mişcare rapidă) şi Night Mode, dar şi ceva numit Master Lens System. E practic un sistem de Bokeh manifestat în 3 forme:

  • 35 mm: obiectiv de documentar
  • 50 mm: Bokeh cu efect de vârtej
  • 90 mm: obiectiv Soft Focus

Xiaomi 13T Pro foloseşte obiective Summicron coproiectate cu Leica şi în interfaţa găsim şi 6 filtre Leica, inspirate de lentilele şi camerele companiei, printre ele şi albastru sau Sepia. La captura video avem parte de opţiunea LOG 4:2:0 H.265 10 bit şi REC.709 LUT pentru culori cât mai precise şi colorizare mai uşoară pentru editarea de după filmare.

Poţi importa stiluri LUT pe telefon. Filmarea ajunge la 8K în 24 FPS. În interfaţa camerei găsim opţiuni ca Short Film, Long Exposure, Time Lapse, Slow Motion, Portrait cu Master Lens, Motion Tracking Focus, Steady Video, Prompter.Avem şi AI Shutter, Documents, mod Pro foto şi video, Tilft Shift şi Auto Night Mode

Altele

Rulează Android 13 cu MIUI 14, experienţă deja cunoscută de pe Xiaomi 13. Vine cu bonusuri: 100 GB stocare în Google One pe 6 luni şi 3 luni de YouTube Premium. Mai are şi Gorilla Glass 5 în faţă şi o fâşie de oţel de 5000 mm pătraţi pentru răcire.

Impresii

Telefonul m-a şocat pentru cât de rece rămâne în timpul încărcării la 120W. Are un design ceva mai sobru şi serios, dar şi un CPU foarte puternic. Mizează mai mult ca oricând pe filmare, aspect la care Xiaomi, să recunoaştem nu a excelat până acum, mai ales la culori. Poate doar pe Ultra-uri. Duce şi Bokeh-ul la un nou nivel cu acele opţiuni Master. Mi se pare că a luat ce fac cel mai bine OPPO şi Honor şi le-a replicat în versiunea proprie, adică Bokeh şi LOG/LUT la filmare. 

Xiaomi 13T Pro, prețuri actualizate:

Xiaomi 13T Pro Unboxing

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×