Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G Unboxing: ce e în spatele numelui atât de lung? (Video)

2.913 ori
<b>Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G Unboxing: ce e în spatele numelui atât de lung? (Video)</b>Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G este cel mai potent telefon din cvintetul Redmi Note 13, dezvăluit de Xiaomi în România pe 23 ianuarie 2024. Am fost la eveniment, am făcut o gălăgie de hands-on-uri, dar acest telefon a primit un unboxing dedicat

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G este cel mai potent telefon din cvintetul Redmi Note 13, dezvăluit de Xiaomi în România pe 23 ianuarie 2024. Am fost la eveniment, am făcut o gălăgie de hands-on-uri, dar acest telefon a primit un unboxing dedicat. E cel mai bine dotat model din gama, cu camera de 200 MP, procesor MediaTek Dimensity 7200 Ultra şi încărcare la 120W. Costă de la 2199 lei şi la unii retaileri vine cu cadouri ca Redmi Watch 3 sau Band 8. Impresii şi ce e în cutie aflaţi mai jos.

Video-unboxing Redmi Note 13 Pro+ 5G

Ce e în cutie?

În cutia telefonului se afla un încărcător la 120W, un cablu de la USB-C la USB-A, cheiţa metalică, manual şi husa. Am citit şi valoarea SAR în clipul de unboxing: 0.983 w/kg - cap, 0.997 w/kg - corp. Valoarea maximă acceptată este de 2W pe kilogram.

Design:

Îmi place designul acestui telefon, îmi place că spatele aduce cu nişte cubuleţe LEGO. Sunt 3 nuanţe, ba chiar 4: albastru, verde, bleu şi parte jos e toată mov. Terminalul are muchii curbate în faţă şi spate, sticlă în faţă şi spate şi o rama din aluminiu. E certificat IP68, pentru rezistenţa la apă şi praf. E grosuţ, la 8.9 mm şi destul de greu, la 204 grame. Avem parte şi de protecţie Gorilla Glass Victus pentru ecran, plus protecţie din plastic aplicată din fabrică.

Se găseşte pe nuanţe că negru, alb, aurora purple (cel avut de noi), dar şi verde camuflaj. Una din versiuni are spate acoperit cu piele vegană. Arată ca un flagship, e aderent, solid construit şi destul de ergonomic. Predecesorul avea doar certificare IP53, deci avem un upgrade. 

Acest model e şi mai ușor cu 4 grame, dar la fel de gros.

Ecran, hardware:

Ecranul AMOLED de la bord are 6.67 inch, Dolby Vision şi e foarte luminos. E similar cu ce am avut pe predecesor şi vine cu PWM Dimming de 1920 Hz, care reduce solicitarea asupra ochilor şi oboseală. Mi se pare un panou foarte luminos, dar doar la gradaţii superioare. Cea medie şi joasă... nu prea. Procesorul a trecut de la un MediaTek Dimensity 1080 pe predecesor la acest Dimensity 7200 Ultra, deci un salt de generaţie. De la 6 nm la 4 nm. 

Avem şi RAM LPDDR5, mai precis 12 GB, dar şi 512 GB stocare UFS 3.1. Nu şi slot microSD. Bateria de 5000 mAh se încarcă la 120W pe fir, cu promisiunea a 19 minute necesare pentru alimentare full. Exact ca la predecesor. Nu primim jack audio, dar primim difuzoare stereo cu ceva tuning Dolby. Cititorul de amprente se afla în ecran şi telefonul are pe partea de conectivitate 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, GPS, Glonass, BDS, Galileo şi QZSS. Are şi NFC şi infraroşu.

E un telefon dual SIM, cu port USB-C 2.0 jos.

Camera:

În ce priveşte setup-ul de camere, avem una frontală de 16 megapixeli, cu deschidere F/2.4 şi filmare Full HD. În spate se afla o cameră principală de 200 de megapixeli, cu stabilizare optică şi PDAF Multi Direcţional. E acelaşi senzor ISOCELL HP3 de pe Honor 90 şi realme 11 Pro+. E însoţit de o cameră de 8 MP ultrawide, cu deschidere F/2.4, unghi de 120 de grade, dar şi una Macro de 2 MP, cu deschidere F/2.4.

Are parte de blitz dual LED dual tone, dar şi de filmare 4K la 30 FPS. Interfaţa e ceva mai colorată decât o lăsasem şi aduce opţiuni că Short Film, Long Exposure, Panorama, Time Lapse. Primim şi mod Pro Photo şi Pro Video, dar şi Slow Mo. Puteţi face şi captura RAW, nu doar JPEG. Alte moduri ale camerei sunt Night, Portrait, Watermark, Timer, Macro, Timed Burst, Gridlines, AI, Tilt Shift, Steady Video, Macro Video, 200 MP. 

Pe lângă Night Mode, avem şi un Auto Night Mode activat din start din setări, avtentie la el. Pro Cut e încă în vigoare, de la Xiaomi 12T Pro încoace şi sparge o poză de 200 MP în 5 cadre, inclusiv unul vertical pentru Story pe Insta. 

Software:

Redmi Note 13 Pro+ 5G rulează Android 13 cu MIUI 14 că interfaţa custom. Are două coloană pentru Recents, app drawer disponibil şi multe opţiuni Always On Display. Widgeturi uratele şi învechite, dar unele arătoase în noul App Vault. Acela este o colecţie de widgeturi conectate la Internet, cu recomandări de ştiri, video-uri, aplicaţii şi jocuri.

Am înţeles că primim 2 sau 3 ani de actualizări Android, iar printre setări găsim şi utilizarea cititorului de amprente ca senzor de puls, utilizare cu o mână, mod Enterprise, extindere a RAM-ului cu încă 8 GB. Avem şi Second Space şi Quick Ball. 

Impresii:

Sunt fan LEGO, deci îmi place cum arată spatele. Îmi place şi camera principală, am pus-o deja la treabă. Telefonul e apt şi pentru jocuri, future proof, dar mă îngrijorează cât consuma CPU-ul din baterie. O să vedeţi în recenzie. Măcar avem încărcare rapidă. Ecranul e de flagship, încărcarea e de flagship, designul e de flagship.

Redmi-urile au absolvit de la "o bucată de flagship la preţ bun", la "pachetul complet la preţ bun". Insist că mai trebuie umblat la software. M-am lovit de reclame în aplicaţia Themes şi în Wallpaper. Iar widgeturile sunt învechite. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×