Google Pixel 3 XL Review (Introducere, Design, Display)

2.566 ori
<b>Google Pixel 3 XL Review</b>Google Pixel 3 XL este deja o vedetă în redacţia Mobilissimo.ro. A venit târziu la test, e drept, de fapt nu "târziu" e cuvântul, ci mai degrabă nu am avut timp să ne ocupăm de el. A debutat în noiembrie 2018 şi a tot atârnat deasupra capului lui iPhone..

Introducere

Google Pixel 3 XL este deja o vedetă în redacţia Mobilissimo.ro. A venit târziu la test, e drept, de fapt nu "târziu" e cuvântul, ci mai degrabă nu am avut timp să ne ocupăm de el. A debutat în noiembrie 2018 şi a tot atârnat deasupra capului lui iPhone XR ca sabia lui Damocles, ameninţare pentru titlul de "Cel mai bun telefon cu cameră singulară din 2018". Judecând după ce a făcut Pixel 3 XL la mega testul nostru comparativ foto în orb, e clar faptul că avem o vedetă aici, o regalitate, un mega star al opticii si AI-ului foto.

A întrecut un Samsung Galaxy S10+ şi Huawei Mate 20 Pro lejer în condiţii low light şi nici ziua nu a fost rău deloc. Designul e foarte polarizant, spre neinspirat chiar, iar Android Pie nu are cele mai fericite gesturi de navigare. Între perfecţiunea foto şi imperfecţiune în zone neaşteptate, e un produs inedit, un telefon care rămâne şi acum unul geeky şi nerdy, pentru puriştii Android. 

Este un smartphone pentru oamenii care vor ceva special si nou, altfel, cum a fost toată seria Nexus şi Pixel. Ce îl separa totuşi de masa de telefoane de pe piaţa aflaţi în recenzie.

Telefonul îl găsiţi la evoMAG.ro la preţul de 3.499 lei.

Design Google Pixel 3 XL

Nu chiar sexy, nu chiar comod, polarizant

Google Pixel 3 XL e multe lucruri numai inedit şi original nu. Google merge pe aceeaşi reţetă de când a încetat seria Nexus încoace. Spate în două nuanţe, un aspect oarecum butucănos şi minimalism până la extrem. Google Pixel 3 XL mi se pare să aducă o oarecare personalitate, dar nu una pe care o apreciază toţi. E foarte polarizant, dar şi monoton.

Da senzaţia de telefon de 2016, dar trendurile sunt ciclice, aşa că nu poţi să sari să îl critici imediat. Până şi telefoanele cu clapeta revin... Mi s-a părut cam alunecos, atunci când l-am mânuit la concerte sau evenimente. Butonul Power e pus mult prea sus şi am apăsat în 3 cazuri din 5 pe butonul Volum Sus în loc.

Bărbia e mare, bretonul e prea înalt şi ocupa două rânduri de iconuri, iar spatele atrage grăsime şi amprente. Ca dimensiuni smartphone-ul e OK: 7.9 mm în talie şi greutate de 184 de grame. Pixel 3 XL e certificat IP68, deci rezistă şi la apă şi la praf. Are rama din aluminiu, combinată cu plastic şi sticlă, plus protecţie Gorilla Glass 5.

Aş face un colaj video cu fanii telefonului care povestesc cât de mult le place designul şi de ce. Nu de alta, dar nu prea îi înţeleg...

Display Google Pixel 3 XL

Excelent calibrat şi cu HDR la posturi

Pixel 2 XL a devenit cumva infam pentru ecranul său P-OLED şi tot P-OLED-urile au făcut probleme si pe Nokia 8 Sirocco şi alte câteva telefoane. În ziua de azi s-au mai corectat lucrurile şi lumea nu se mai sperie de panouri de acest tip. În cazul lui Google Pixel 3 XL operăm pe baza unui ecran de 6.3 inch P-OLED, cu suport HDR10 şi rezoluţie de 2960 x 1440 pixeli.

Video review Google Pixel 3 XL, secțiunea display

Are aspect 18.5:9 şi un breton ciudat, parcă prea înalt, care ocupa 2 rânduri de iconuri. Experienţa de vizualizare ne-a adus culori vii, un negru adânc şi contrast OK, chiar şi la soare. Unghiurile de vizualizare ale lui Pixel 3 XL sunt largi, dar nu prea avem simetrie între curburile din dreapta şi zona în linie din stânga, la vizionare video, din cauza acelui breton camuflat la playback.

Mi se pare şi că muchiile sunt destul de groase pentru cerinţele actuale şi bărbia e chiar mare. La microscop am descoperit un aranjament de pixeli Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 537 LUX, un rezultat excelent şi peste Sony Xperia XZ3 şi Google Pixel 2 XL, care avea 494 LUX. Suntem totuşi sub Pixel XL 1, care ajungea la 558 LUX şi sub OnePlus 6T sau ASUS ROG Phone.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 207.Google Pixel 3 XL537 (LUX)
  • 208.OnePlus Nord 2T537 (LUX)
  • 209.OPPO A98537 (LUX)
  • 210.Nokia 8536 (LUX)
  • 211.Allview P8 Energy Pro535 (LUX)
  • 212.Huawei P9 lite (2017)535 (LUX)
  • 213.Sony Xperia X Compact533 (LUX)
  • 214.Apple iPhone 7532 (LUX)
  • 215.Samsung Galaxy Z Flip4530 (LUX)

Setările ecranului includ reglaje de luminozitate, Night Light, Adaptive Brightness, mărimea fontului şi setările de culoare: Natural, Boosted sau Adaptive. Ecran de calitate după părerea mea.

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Google Pixel 3 XL9,1510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×