Alipay, serviciul de plăţi din China lansează un portofel electronic internaţional, oferind şi străinilor acces la platforma chineză

720 ori
<b>Alipay, serviciul de plăţi din China lansează un portofel electronic internaţional, oferind şi străinilor acces la platforma chineză</b>China se deschide turiştilor străini, odată cu disponibilitatea lui Alipay, serviciu de plăți cu mobilul şi portofel electronic şi pentru piaţa internaţională. Deocamdată există un program care oferă un soi de de portofel electronic

China se deschide turiştilor străini, odată cu disponibilitatea lui Alipay, serviciu de plăți cu mobilul şi portofel electronic şi pentru piaţa internaţională. Deocamdată există un program care oferă un soi de de portofel electronic de 90 de zile pentru cei care vizitează China.

De ce e important acest lucru? Pentru că mai nou China vrea să îi stimuleze pe cei care o vizitează. Cei 30.5 milioane de turişti din toată lumea care au ajuns în China în 2018 au cheltuit acolo 73.1 miliarde de dolari. Până acum era foarte greu să faci plăți online în China, dacă nu aveai un cont bancar local sau un abonament la un operator local.

Alipay

Acum această piedică dispare, odată cu deschiderea lui Alpay. Ant Financial Services Group, care operează cele mai mari două platforme de e-payment din China va oferi vizitatorilor străini acces la plăţi chiar de azi. Poţi folosi aplicaţia Alipay de smartphone timp de până la 90 de zile, fără să ai cont bancar local sau număr de telefon local.

Programul se numeşte "Tour Pass" şi implică un card prepay de la Bank of Shanghai. Acest card se poate alimenta cu bani folosind orice card internaţional de debit sau credit clasic, de la Visa, Mastercard sau Revolut. Top up-ul minim este de 12 euro şi aparent ai o încărcare maximă dintr-un foc de 257 euro. Evident poţi face top up de mai multe ori, iar Alipay ar fi pus o limită maximă, dar nu a anunţat-o încă.

Alipay şi partenerii săi deservesc peste 1.2 miliarde de utilizatori. Această soluţie de plăţi a debutat în 2004, lansată de compania Alibaba. A depăşit PayPal în 2013 şi este cea mai mare soluţie de plăţi electronice din lume.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×