Ce aduce nou Samsung One UI 2.0, pe măsură ce ne pregătim de varianta finală: de la Dark Mode aplicat la fundaluri, la noul UI de cameră

1.397 ori
<b>Ce aduce nou Samsung One UI 2.0, pe măsură ce ne pregătim de varianta finală: de la Dark Mode aplicat la fundaluri, la noul UI de cameră</b>Luna trecută v-am tot prezentat clipuri despre One UI 2.0 pe Galaxy S10+ şi v-am ţinut la curent şi cu programul de testare beta de pe Galaxy Note 10. Distribuirea update-ului (beta) pe telefoanele S10 a început la mijloc de octombrie

Luna trecută v-am tot prezentat clipuri despre One UI 2.0 pe Galaxy S10+ şi v-am ţinut la curent şi cu programul de testare beta de pe Galaxy Note 10. Distribuirea update-ului (beta) pe telefoanele S10 a început la mijloc de octombrie, iar azi aflăm ce noutăţi bătute în cuie aduce varianta finală de One UI 2.0 atunci când va fi gata, stabilă şi disponibilă.

One UI a fost deja o schimbare majoră faţă de Samsung Experience şi TouchWiz, cu controale şi taburi mutate jos, accent pe utilizarea cu o singură mână şi Dark Mode înainte de multe OS-uri mari, inclusiv Android cel stock şi iOS. One UI 2.0 nu va aduce modificări chiar aşa radicale, dar are mai degrabă îmbunătăţiri ale unor funcţii deja apreciate.

Dark Mode spre exemplu va face fundalul mai difuz pe One UI 2.0, încât să nu mai "agreseze" ochiul cu nişte culori prea vii. Textul de pe homepage şi notificări devine astfel mai uşor de citit. Aflăm de la sursă şi că pop up-urile/notificările vor fi mai mici, după ce lumea s-a plâns că erau uriaşe pe One UI 1.0. Ceva ce am văzut pe Galaxy Note 10 ajunge şi nativ în One UI 2.0 şi anume captura video de ecran. Mai interesant de atât e că putem lua notiţe pe captură (pe telefoanele cu stylus) şi include şi captura camerei frontale în înregistrare, dar şi captura audio de la microfon.

Samsung a umblat şi la zona Accessibility, făcându-şi softul mai accesibil celor cu probleme de vedere, auz şi mişcare. Există contraste mai ridicate, tastaturi cu feedback vocal şi multiple mărimi de homescreen şi afişaje. Digital Wellbeing evoluează, cu timere de pus pe aplicaţii şi un Focus Mode care taie accesul la unele aplicaţii atunci când chiar aveţi treabă.

Putem şi să punem stickere în Samsung Calendar şi avem iconuri mai vii, precum cel Settings care se va învârti pentru a arăta că vine o notificare. Aplicaţia Camera scapă de modurile de deasupra butonului Shutter, precum Pro, Panoramă şi Slow Motion, mutate într-o zonă "More". Photo, Video şi Live Focus rămân deasupra shutterului.

Sliderul de zoom include acum toate cele 2 sau 3 camere, în funcţie de câte aveţi. În mare par modificări incrementale, care nu schimbă fundamental modul de utilizare, ci mai degrabă îl îmbunătăţesc puţin.

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×