Aplicaţia virală de editare a selfie-urilor Meitu e acuzată de spionaj; Softul din China cere prea multe permisiuni şi se poartă suspect

1.644 ori
<b>Aplicaţia virală de editare a selfie-urilor Meitu e acuzată de spionaj; Softul din China cere prea multe permisiuni şi se poartă suspect</b>Dacă sunteți pasionați de selfie-uri, atunci cu siguranță ați auzit și despre aplicația de editare a acestor fotografii numită Meitu. Aplicația este acuzată de spionaj și asta pentru că numărul de permisiuni pe care software-ul le cere este cu adevărat

Meitu e un producător de telefoane ce pune mare accent pe camerele selfie ale terminalelor sale, iar numele său e cunoscut şi pentru o aplicaţie de editare a selfie-urilor, care transformă fațautilizatorului într-un anime. Nu e totul aşa roz cum sună totuşi, pentru că mai nou se pare că aplicaţia ar spiona utilizatorii.

Softul a devenit viral rapid şi e foarte folosit în special în ţările din vest. Îngrijorările au apărut atunci când cercetătorii în domeniul securităţii au descoperit că teoretic banala aplicaţie cere mult prea multe permisiuni pentru a accesa informaţii de pe telefon. Softul trimite şi date despre utilizatori către servere din China.

Meitu se înfiinţa în 2008 şi a profitat şi de ascensiunea lui Snapchat şi măştile sale virtuale de căţeluş pentru a domina piaţa de editare a selfie-urilor cu efecte trăznite. Aplicaţia lor a fost descărcată de peste 1 miliard de ori, iar compania a fost listată la bursa din Hong Kong, cu o valoare de aproape 5 miliarde de dolari. Aplicaţia Meitu e secretul succesului, ea combinând filtre de Instagram, cu stickere Snapchat şi opţiuni de înfrumuseţare a feţei şi tenului.

Toate bune şi frumoase, dar lista de permisiuni a aplicaţiei e uriaşă şi include posibilitatea de a descărca date de pe Internet, de a aproxima poziţia pe hartă a utilizatorului, a citi date din stocarea USB, a accesa reţeaua, a rula la startup, vizualiza conexiunile în reţea şi a identifica telefonul. E drept că nu toate permisiunile trebuie activate pentru că aplicaţia să fie funcțională totuşi.

Mai grav e că în codul softului au fost găsite dovezi că el adună informaţii, inclusiv codul IMEI al handsetului şi le trimite către servere din China. O teorie e că aceste date sunt vândute către agenţii de marketing şi analytics, de aceea aplicaţia îşi permite să rămână gratuită. Precauţie maximă deci data viitoare când vreţi să vă mai faceţi faţă de căţeluş sau spiriduş printr-un astfel de app.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×