Ştiaţi că: Primul telefon BlackBerry a debutat cu 18 ani în urmă, împreună cu numele acestui brand

1.535 ori
<b>Ştiaţi că: Primul telefon BlackBerry a debutat cu 18 ani în urmă, împreună cu numele acestui brand</b>Din seria articolelor de tip 'Știați că' vă prezentăm astăzi informații despre primul telefon al celor de la BlackBerry, un handset ce debuta pe piață acum mai bine de 18 ani și care inaugura logo-ul companiei canadiene. Aveam de-a face cu un terminal des

Ianuarie pare a fi luna aniversarilor, astfel că după ce primul iPhone a împlinit un deceniu pe 9 ianuarie, iată că BlackBerry şi-a sărbătorit "majoratul" în această săptămână. Cu 18 ani în urmă, pe 19 ianuarie debuta brandul BlackBerry şi primul telefon sub acest nume, un model pe care îl vedeţi mai sus.

E vorba despre BlackBerry 850, departe de ideea unui smartphone şi arătând mai degrabă ca o agendă electronică, sau un calculator de buzunar pe steroizi. Pe 19 ianuarie 1999 o firmă necunoscută sub numele de Research in Motion pătrundea pe piaţa cu acest produs. El era promovat ca "o soluţie wireless de email pentru profesioniştii mediului mobile".

Înainte să se numească BlackBerry 850, terminalul era de fapt cunoscut ca BlackBerry Handheld şi oferea funcţii email, dar şi o agendă electronică destul de capabilă. Dotările erau de top la acea vreme, fie că e vorba despre ecranul LCD, procesorul Intel 386 32 bit, cei 2 MB de memorie flash sau modemul wireless. Primeam şi tastatură QWERTY şi chiar criptare triple DES, iar energia era asigurată de o baterie AA.

Anii 2000 au fost epoca de aur a celor de la BlackBerry, telefoanele lor ajungând preferatele magnaţilor, guvernanţilor şi mai marilor de pe Wall Street, dar fiind adoptate şi de celebrităţi. Totul avea să se schimbe din 2007, când sosea primul iPhone, care împreună cu terminalele Android avea să îngroape BlackBerry-urile. Mare greşeală a RIM a fost că a abordat segmentul de smartphone-uri cu touchscreen mult prea târziu şi nu prea eficient.

Iar azi se pregătesc să tragă cortina şi să îşi licenţieze numele chinezilor de la TCL.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×