ByteDance, firma din spatele lui TikTok achiziționează startup-ul Jukedeck AI ce activează în zona muzicală

606 ori
<b>ByteDance, firma din spatele lui TikTok achiziționează startup-ul Jukedeck AI ce activează în zona muzicală</b>Succesul obținut cu aplicația de socializare TikTok îi îndeamnă pe creatori și anume ByteDance să intre și în alte zone de pe piață, precum cel al serviciilor de streaming audio. Aflam despre planurile companiei în acest domeniu

Succesul obținut cu aplicația de socializare TikTok îi îndeamnă pe creatori și anume ByteDance să intre și în alte zone de pe piață, precum cel al serviciilor de streaming audio. Aflam despre planurile companiei în acest domeniu în urmă cu aproximativ 2 luni, atunci când apărea zvonul că ByteDance vrea să lanseze o platformă de streaming rival pentru Spotify, Deezer și al altor soluții similare.

Acum descoperim că ByteDance tocmai ce a achiziționat startup-ul Jukedeck ce are în portofoliu o suită de elemente AI generatoare de muzică. Utilizatorii acestei soluții pot edita track-ul, ajusta tempo-ul, climax-ul, dar și lungimea piesei. Aflăm că toți angajații JukeDeck, inclusiv CEO-ul companiei și-au schimbat job-urile de pe Linkedin, menționând acum că lucrează pentru ByteDance.

Aparent afacerea dintre cele două părți a fost încheiată cu succes și pe lângă aportul pe care îl va aduce companiei în planurile de lansare ale unei soluții de streaming, startup-ul Jukedeck va ajuta și TikTok prin livrarea de track-uri proprii fără nevoie de licențiere. În momentul de față TikTok are de plătit licențe pentru a include melodii celebre în aplicație, printre cele licențiate numărându-se "Old Town Road" și "Sweet but Psycho". 

Creatorul TikTok mai plănuiește și lansarea unui smartphone propriu în parteneriat cu Smartisan.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×