CES 2020: Google Assistant primește noi funcții: programare acțiuni și mod citire articole

897 ori
<b>CES 2020: Google Assistant primește noi funcții: programare acțiuni și mod citire articole</b>Iată că târgul de tehnologie CES 2020 din Las Vegas ne rezervă noutăți și pentru Google Assistant, soluția de asistent vocal prezentă pe telefoane, boxe, tablete dar și televizoare ce primește începând de astăzi noi

Iată că târgul de tehnologie CES 2020 din Las Vegas ne rezervă noutăți și pentru Google Assistant, soluția de asistent vocal prezentă pe telefoane, boxe, tablete dar și televizoare ce primește începând de astăzi noi funcții și abilități. Avem în primul rând funcția de programare acțiuni, astfel că vom putea seta anumite task-uri asociate produselor smart-home din casă care să fie realizate la o anumită oră. 

Un exemplu este programarea espressor-ului via Google Assistant pentru a prepara cafeaua la ora matinală dorită. La fel de ușor se pot programa și alte produse smart-home, de la becuri, jaluzele smart, mașini de spălat și cuptoare. Ce aflăm totuși este că pentru început aceste acțiuni nu vor putea fi programate pentru repetare, astfel că trebuie activate manual de fiecare dată. 

Avem noutăți și pentru boxele Smart Display ce primesc notițe (sticky notes) ce pot fi plasate pe ecran cu rol de reminder pentru task-uri de realizat. În al doilea rând avem o altă noutate mare pentru Google Assistant și anume modul "Read It". După cum ne dă de înțeles și denumirea sa, acesta permite asistentului vocal să citească articolele din online sau scurte povestiri.

Totul se întâmplă cu o voce mai "naturală" și pentru a-l activa atunci când va fi disponibil tot ce avem de făcut este să rostim comanda vocală "Hey Google, read it" sau "read this page". Pentru moment nu avem detalii despre data lansării comerciale, dar descoperim că modul va fi capabil și să traducă conținutul text în 42 limbi diferite, având și funcția de auto-scrolling. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×