Facebook a început să extindă disponibilitatea butonului Downvote către mai mulţi utilizatori

Autor:  | Publicat în:  Facebook  Aplicatii 1.216 ori
<b>Facebook a început să extindă disponibilitatea butonului Downvote către mai mulţi utilizatori</b>Suntem informați astăzi despre faptul că cei de la Facebook au început extinderea disponibilității butonului "Downvote", acesta urmând a fi utilizat totuși doar pentru secțiunea de comentarii - asta cu scopul de a contribui la obținerea unor

Zvonuri despre butonul de "dislike" pe Facebook circulă de ani buni, dar cum FB vrea să oprească negativismul şi online bullying-ul, aşa ceva nu se va întâmpla prea curând. Pe de altă parte un buton de Downvote e în cărţi de câteva luni şi testele începuseră deja. Azi aflăm că disponibilitatea acelui buton s-a extins.

Facebook

În prima fază doar câţiva utilizatori din State semnalau apariţia sa în februarie. Pe atunci era vorba despre postarea de voturi negative/Downvote la comentarii, pentru ca FB să le poată organiza mai uşor şi ascunde dacă sunt prea negative şi au prea multe thumbs down. E un sistem similar cu unul dintre pluginurile de Wordpress de pe bloguri, care ascunde comentariile la o postare dacă are prea multe thumbs down.

Din ce am înţeles sistemul e pe bază de downvote şi upvote şi e inspirat de Reddit de fapt. Scopul Facebook este de a îmbunătăţi calitatea discursului pe platforma sa. Se doreşte astfel descoperirea acelor "comentarii rele", care sunt lipsite de respect şi au intenţii negative. Comentariile utile sau care aduc ceva nou în discuţie vor fi scoase în faţă dacă au multe thumbs up.

De remarcat că Google/YouTube nu a avut nici un stres să pună dislike la clipurile de pe YouTube, dar Facebook ezită, de teama negativităţii. Majoritatea celor care au primit acces la noul val de implementare a acestei funcţii se află în Australia şi Noua Zeelandă. Aşteptăm şi în România, poate aşa ascundem şi comentariile cu spam sau rasiste mai uşor din feed.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×