Facebook recunoaşte o scăpare de raporturi ale dezvoltatorilor către testerii de aplicaţii

Autor:  | Publicat în:  Facebook 651 ori
<b>Facebook recunoaşte o scăpare de raporturi ale dezvoltatorilor către testerii de aplicaţii</b>Continuă știrile despre Facebook, gigantul care în această primăvară a avut de îndurat acuzații grave ce-aveau de-a face cu siguranța datelor utilizatorilor săi. Scandalul Cambridge Analytica ne este deja cunoscut, iar acum descoperim faptul

Facebook are iar probleme cu datele, de această dată nu cele ale utilizatorilor de rând, ci mai degrabă cele ale dezvoltatorilor. Gigantul social media a recunoscut recent că a scăpat date ale dezvoltatorilor spre testerii de aplicaţii.

Ar fi trimis din greşeală via email raporturi tip analytics destinate dezvoltatorilor către testeri din exterior. Mailurile de tip Facebook App Analytics au rolul de a fi trimise doar spre un dezvoltator şi angajații săi, precum admini sau analişti. În schimb au ajuns la app testeri, care de obicei lucrează în afara unei companii. Aceste mailuri nu conţin informaţii personale, dar includ date private, precum număr de vizualizări de pagini, număr mediu de utilizatori noi şi alte informaţii legate de business.

Scăparea a fost descoperită atunci când un dezvoltator a contactat TechCrunch după ce a aflat că raportul său a ajuns la o terţă parte. Facebook ar fi confirmat între timp ca 3% dintre aplicaţiile care folosesc platforma App Analytics au avut raportul rezumat trimis la testeri. Aceştia nu ar fi putut vedea şi alte informaţii extra faţă de ce era în email.

Marea problemă este momentul când scăparea duce datele unei companii spre o firmă rivală, oferindu-i un avantaj nedrept acesteia din urmă. Această problemă vine după ce Facebook ar fi oferit şi producătorilor de telefoane acces la datele utilizatorilor, cu firme precum Apple, Samsung sau chiar Huawei vizate de această decizie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×