Facebook le-ar fi oferit celor de la Samsung și Apple acces la datele utilizatorilor

977 ori
<b>Facebook le-ar fi oferit celor de la Samsung și Apple acces la datele utilizatorilor</b>Deși nu se mai află la aceeași anvergură din martie și aprilie, iată că scandalul legat de Facebook și modalitate în care platforma administrează datele utilizatorilor continuă și acum. Aflăm de această dată că problema este una și mai gravă

Chiar dacă nu mai are anvergura din martie şi aprilie, scandalul legat de Facebook şi modul în care administrează datele utilizatorilor continuă. De această dată problema e că FB ar fi dat acces celor de la Samsung şi Apple la datele utilizatorilor.

Recent Mark Zuckerberg a depus mărturie la forurile europene şi a dat socoteală pentru tot scandalul Cambridge Analytica. Acum aflăm că firma pe care a fondat-o ar putea să fi încălcat o regulă de bază a Consiliului de Comerţ din State, atunci când a oferit celor de la Apple, Samsung şi BlackBerry acces la datele utilizatorilor. Gigantul reţelelor sociale ar fi încheiat parteneriate cu cel puţin 60 de producători de terminale, astfel încât să ofere servicii de mesagerie, butoane "Like" şi alte funcţii fără să aibă nevoie de o aplicaţie dedicată.

Totul a pornit de la un reporter New York Times, care a descoperit că BlackBerry Hub spre exemplu avea date private de la 556 de prieteni ai săi. De la religie la opinii politice şi evenimente la care participau... Soluţia BlackBerry putea şi accesa informaţii importante pentru 294.258 de alţi "prieteni ai prietenilor săi". Facebook a atacat acest material cu propria postare, "Why We Disagree With the New York Times".

Facebook afirmă că a creat API-uri pentru Amazon, Apple, BlackBerry, HTC, Samsung şi alte companii, astfel încât să implementeze serviciul de socializare pe vremea când nu existau apps. Facebook controla cu stricteţe API-urile şi îi obliga pe toţi partenerii să semneze înţelegeri cu privire la datele utilizatorilor. Nimic nu se făcea fără permisiunea inginerilor lui Zuck.

Informaţiile prietenilor erau accesibile doar pe terminale pe care utilizatorul a ales să partajeze informaţia cu prietenii. Un fost angajat Facebook, Sandy Parakilas a afirmat că acest program era controversat chiar şi când lucra el la Facebook. Pe atunci era marcat ca "o problemă de intimitate". Guvernul SUA a aflat de situaţie şi investighează compania din nou.

Să vedem pe cine "aruncă sub autobuz" Zuck acum, asta dacă nu cumva e înlocuit chiar el de acţionari.  

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×