Google aduce suportul pentru email dinamic în Gmail, în aplicaţia de pe iOS şi Android; E totul pe bază de AMP

1.596 ori
<b>Google aduce suportul pentru email dinamic în Gmail, în aplicaţia de pe iOS şi Android; E totul pe bază de AMP</b>În această săptămână Microsoft a manifestat o surprinzătoare deschidere spre Google, oferind suport pentru Google Docs, Drive, Google Calendar şi Gmail din Outlook. Acum Gmail la rândul său evoluează, marele G lansând

În această săptămână Microsoft a manifestat o surprinzătoare deschidere spre Google, oferind suport pentru Google Docs, Drive, Google Calendar şi Gmail din Outlook. Acum Gmail la rândul său evoluează, marele G lansând suportul pentru email dinamic.

Asta se întâmplă în aplicaţia Gmail de pe iOS şi Android, iar noutatea e bazată pe tehnologia AMP. Ce înseamnă email dinamic? E vorba despre faptul că Gmail le permite utilizatorilor să facă acţiuni într-un mesaj. Puteţi răspunde la un comentariu al unui blog sau clip YouTube direct din mailul primit cu această notificare. Puteţi şi să răspundeţi la invitaţia la un eveniment spre exemplu sau să administraţi preferinţe de abonare la diferite servicii.

Gmail

Emailul dinamic este şi bun la actualizări, aşa că atunci când deschideţi mailul veţi vedea cea mai recentă variantă a informaţiilor dintr-un lanţ de mailuri. Teoretic disponibilitatea acestei funcţii a început de azi, dar ar trebui să dureze 2 săptămâni până o are toată lumea. Se va activa ca variantă default apropo, fără să faceţi nimic. Google tot împinge în față AMP (Accelerated Mobile Pages), o tehnologie care face paginile web să se încarce mai rapid pe mobil.

La bază este un framework open source creat de Google alături de Twiter. Practic simplifică HTML-ul urmând reguli CSS de bază. A fost creat ca o contra ofensivă pentru Facebook Instant Articles şi vrea să încarce instant orice content/site pe care apeşi. Recent şi Microsoft a lansat suport pentru AMP în Outlook.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×