Google Play Store primeşte o actualizare, care îi aduce noul Material Design; Iată noutățile

5.082 ori
<b>Google Play Store primeşte o actualizare, care îi aduce noul Material Design; Iată noutățile</b>Google a actualizat celebrul său magazin de aplicaţii Play Store în această săptămână cu un design nou, inspirat de Material Design. De câţiva ani marele G tot împinge în față Material Design pe toate aplicaţiile native

Google a actualizat celebrul său magazin de aplicaţii Play Store în această săptămână cu un design nou, inspirat de Material Design. De câţiva ani marele G tot împinge în față Material Design pe toate aplicaţiile native din Android şi soluţiile sale, de dragul uniformităţii. Hai să vedem ce e nou.

Play Store

În primul rând, ce înseamnă Material Design? A venit ca răspuns pentru Skeumorphic Design de la Apple pe vremea lui iOS 7 şi a fost actualizat de câteva ori. Această abordare de design implică fonturi rotunjite Google Sans, fundaluri albe, spaţii generoase între iconuri şi culori vii, în schimbul iconurilor plate. Astfel e mai uşor să navighezi şi să găseşti content/iconuri/itemuri pe ecran.

Variante regândite conform lui Material Design au primit până acum Google Calendar, Google Photos, Google Drive, Google Keep, Google Opinion Rewards şi Google Home. E acum în sfârşit şi rândul lui Play Store, după cum ne arată capturile de ecran publicate de XDA Developers. Primele semne de actualizare de design au apărut la început de lună.

Google Play

Acum oricine are versiunea de Play Store 15.1.24 va primi noul pack vizual. Bara de sus cu categorii a fost mutată jos şi include taburi dedicate pentru Jocuri, Aplicaţii, Filme şi TV, dar şi Cărţi. Tabul Music a dispărut din bară, o mutare logică, de vreme ce Google vrea să înlocuiască Google Play Music cu YouTube Music.

Google Play

Iconurile din bara de jos îşi schimbă culoarea individual şi nu mai transformă toate paleta de culori din fundal. Au dispărut spaţiile de delimitare între caruselurile de grupuri de aplicaţii şi au dispărut grupurile din zona Recommended for You, Previously Installed sau Suggested For You, care acum sunt mai aerisite. Card-urile pentru jocuri sugerate au acum colţuri mai rotunjite, ca şi thumbnailurile.

Va dura ceva până toată lumea are această versiune de Play Store, dar ajută dacă luaţi cel mai nou APK de Play Store de aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×