Poveștile românești intra În epoca digitală, prin intermediul unei aplicații iOS create de o firmă din Timișoara

955 ori
<b>Poveștile românești intra În epoca digitală, prin intermediul unei aplicații iOS create de o firmă din Timișoara</b>Poveștile românești au intrat în epoca modernă și digitală, fiind transformate într-o aplicație iOS de către o firmă din Timișoara. Compania producătoare este X3 Media, sub conducerea lui ștefan Szakal. &nbsp; Aplicația poartă numele de...

Poveștile românești au intrat în epoca modernă și digitală, fiind transformate într-o aplicație iOS de către o firmă din Timișoara. Compania producătoare este X3 Media, sub conducerea lui ștefan Szakal.

Aplicația poartă numele de "Povești Românești" și poate fi descărcată gratuit de aici, dar are și un site dedicat aici. Dacă intrați pe site veți vedea un demo al unei povești, în acest caz "Prostia Omenească". Cu o voce blândă și molcomă, povestea este spusă, dar și prezentată sub formă de animație, cu personaje colorate și simpatice, desprinse din folclorul românesc.

Poveștile românești intra În epoca digitală, prin intermediul unei aplicații iOS create de o firmă din Timișoara

Animațiile sunt simple și ușor de înțeles pentru copii, iar vocea calmă și blândă e adecvată unui basm. Pe fundal auzim și o muzică tradițională în surdină. Basmele lui Ion Creangă prind viață pe ecranul de iPad pentru cei mici, transformând modul în care copiii percep basmele clasice ale poporului român. Personajele carismatice create de către dezvoltatorii din Timișoara par a fi convins Apple să aprobe aplicația în App Store.

Aplicația are deja 100 de utilizatori și poate fi descărcată gratuit, iar fiecare poveste costă 2 euro. Fiecare minut de animație implică 7-8 ore de muncă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×