Prezentare Lenovo ThinkPad T480s; Notebook business cu procesor Intel Core i7 din generația 8, 24 GB RAM și scanner amprente

949 ori
<b>Prezentare Lenovo ThinkPad T480s; Notebook business cu procesor Intel Core i7 din generația 8, 24 GB RAM și scanner amprente</b>Din partea celor de la Lenovo am primit în ultimele două săptămâni spre testare o super-mașinărie business și anume laptopul numit Lenovo ThinkPad T480s. Acesta de față este un notebook destinat mediului enterprise care se laudă cu o serie

După soluții de navigare GPS și smartwatch-uri, pe masa mea de teste a ajuns și un laptop, sau mai bine zis o super mașinărie business de productivitate din partea celor de la Lenovo. Se numește Lenovo ThinkPad T480s și după cum probabil știți deja, este vorba despre un notebook dedicat segmentului enterprise ce aduce o serie de funcționalități extra despre care veți afla mai multe în rândurile de mai jos. 

Ce ar trebui să aflați înainte de a trece la prezentarea propriu-zisă este că în cazul de față m-am axat mai mult asupra capitolului experiență de utilizare și nu pe teste riguroase de performanță, benchmark sau de baterie, teste pe care cei curioși le pot găsi pe site-uri care se ocupă exclusiv de notebook-uri. De aici veți afla care sunt opiniile formate după 2 săptămâni de utilizare și dacă într-adevăr acest ThinkPad T480s este visul oricărui manager IT precum se promovează a fi de către Lenovo. 

Design și construcție

Se vede din start faptul că Lenovo a făcut o treabă bună în cazul de față, construcția fiind robustă și de calitate fix precum era de așteptat, laptop-ul fiind chiar certificat în standardul militar MIL-STD-810G. Ce înseamnă asta este că produsul de aici poate scăpa “nevătămat” de pe urma căzăturilor accidentale și poate fi utilizat și în medii cu temperaturi ridicate și umiditate. Din punct de vedere al materialelor folosite, laptop-ul dispune de o carcasă din policarbonat cu textură mată care atrage rapid amprentele.

Pentru că mulți se întreabă dacă laptopul poate fi deschis cu o singură mână, ei bine da, acest lucru este posibil aici. Întregul ansamblu indică o construcție solidă și acesta reprezintă un punct serios de luat în seamă la achiziției. În materie de dimensiuni, aflați că acesta măsoară 18.45 mm în grosime cu clapeta închisă și că greutatea ajunge la doar 1.3 kg. 

Lenovo ThinkPad T480s

Display

Notebook-ul Lenovo ThinkPad T480s a sosit echipat cu un ecran IPS LCD de 14 inch cu rezoluție WQHD de 2560 x 1440 pixeli, panou cu protecție anti-glare ce asigură lizibilitatea și în plina bătaie a razelor de soare. Reflexiile de lumină nu se întâlnesc aici și precum se întâmplă cu majoritatea laptopurilor Lenovo din ultimii ani și în cazul de față culorile afișate sunt ceva mai calde decât de regulă.

Lenovo ThinkPad T480s

Acest lucru l-am observat și pe un model din gama Yoga pe care l-am achiziționat anul trecut, un element care personal mă deranjează destul de mult fiind învățat cu nuanțe mai reci afișate de către dispozitive. Alegerea ține strict de preferințe și există posibilitatea de a calibra culorile după bunul plac. Albul este cel care se afișează ciudat aș zice, având o oarecare tentă de galben și aflați că nu, acest model nu dispune de acel mod Paper Display care face ca nuanțele să fie calde. O cauză posibilă ar putea fi protecția anti-glare.

Lenovo ThinkPad T480s

Rezoluția WQHD este mai mult decât potrivită și veți avea întotdeauna parte de imagini detaliate și de claritate pentru text. Luminozitatea este la un nivel optim aș zice, fără a impresiona la acest capitol și fiind la nivelul laptopurilor clasice după cum am remarcat prin comparația cu un notebook de buget (ASUS X541). Lenovo susține că această variantă cu ecran WQHD ar fi cea mai luminoasă dintre modelele T480s disponibile la vânzare. Unghiurile de vizualizare sunt generoase și diagonala de 14 inch o consider a fi ideală pentru task-uri ce țin de productivitate. 

Hardware

Configurația pe care am primit-o aici este compusă dintr-un display IPS LCD de 14 inch cu rezoluție WQHD de 2560 x 1440 pixeli, din procesorul quad-core Intel Core i7-8650U de 1.9 GHz și alături se oferă și 24 GB RAM LPDDR4. Un SSD de 1 TB completează peisajul și ce mai trebuie menționat este că acest laptop vine echipat cu o soluție grafică Intel UHD Graphics 620 suficientă pentru activități office și streaming 4K. Există și opțiunea de a configura notebook-ul cu o placă video NVIDIA GeForce MX150 de 2 GB pe care o consider o cheltuială extra necesară.

Lenovo ThinkPad T480s

Dotările hardware menționate aici contribuie la o experiență ideală de utilizare în mediul business. Pentru funcții office și browsing este ideal, dar nu este cazul să vă faceți speranțe cu privire la capacități deosebite în materie de editare video sau gaming pentru că laptop-ul nu a fost creat cu acest scop în minte. Este unealta unui business-man care are nevoie de performanță, rapiditate și per total de un dispozitiv ușor de purtat oriunde.

Conectivitate, securitate și sunet

Un lucru de apreciat la ThinkPad T480s este partea de conectivitate, asta pentru că Lenovo a adus aici tot ce este mai bun după cum urmează: 1x slot SD, 1x jack combo 3.5 mm căști/microfon, 1x HDMI, 1x Ethernet, 2x USB 3.1 Gen 1, 1x USB 3.1 Gen 1 Tip-C, respectiv 1x port Thunderbolt 3. Se oferă suport Bluetooth 4.1, cât și un modem Intel Dual Band 8265 Wireless AC (2x2), iar marele bonus este prezența unui slot SIM pentru date mobile.

Lenovo ThinkPad T480s

La nivel de securitate veți beneficia de un scanner de amprente pe această configurație, dar și de o cameră IR optică cu infraroșu ce poate fi utilizată cu Windows Hello pentru protejarea datelor stocate pe dispozitiv. Unele configurații vin și cu funcția ThinkShutter, aceasta fiind reprezentată de către un capac fizic ce poate fi glisat atunci când se dorește utilizarea camerei web și închis la terminarea apelurilor video.

Lenovo ThinkPad T480s

Cât despre sunet, acest notebook oferă la pachet două difuzoare stereo - boxe plasate în partea de jos care din păcate se acoperă cu ușurință de către suprafața de lucru. Chiar și așa volumul redat este unul puternic și în ecuație apare și o doză de bass. Pe deasupra, se oferă la bord tehnologia Dolby Audio Premium iar cei care vor să aibă parte de o experiență Hi-Fi în căști pot debloca funcția Dolby Atmos pentru suma de 16.99 euro. 

Baterie și tastatură

La interiorul acestui notebook cu greutate de doar 1.3 kilograme se regăsește o baterie Li-Ion 57Wh cu 3 celule care se va încărca rapid prin intermediul adaptorului de 65W oferit în pachet. Din testele făcute, bateria s-a încărcat de la 37% la 86% într-un interval de 50 minute cu ecranul aprins (luminozitate 100%), Wi-Fi pornit și modul Better Performance activat. Strict raportat la regimul personal de utilizare am atins între 3 și 4 ore de autonomie având luminozitatea la 100% și Wi-Fi activ, timp petrecut în browser-ul Chrome pentru redactare articole și streaming audio.

Lenovo ThinkPad T480s

Legat de modalitățile de input, Lenovo aduce o tastatură iluminată (fără butoane Numpad) - soluție care s-a dovedit a fi fix ce trebuie pentru activitatea mea de zi cu zi ce implică redactarea de articole. M-am obișnuit rapid cu forma butoanelor și rigiditatea de care au dat nevoie, plus că tastatura este și confortabilă la utilizarea prelungită. Există două nivele de luminozitate pentru tastatură, sau funcția poate fi dezactivată complet. Trackpad-ul este la rândul său responsiv, având o textură mată iar deasupra butoane fizice (click dreapta, scroll, click stânga). 

Impresii și prețuri

După 2 săptămâni, timp în care am testat acest laptop creat special pentru zona business pot spune că într-adevăr Lenovo ThinkPad T480s este o unealtă de care un om de afaceri are nevoie atât la birou, cât și în delegații pentru a-și realiza task-urile cu brio rapid. Performanța este parte din ecuație și ca avantaje menționez încă o dată bateria ce suportă tehnologia de încărcare rapidă, pachetul hardware care în cazul de față include 24 GB RAM, cât și soluțiile de securitate (cameră IR + scanner amprente).

Construcția solidă este un alt element de luat în calcul, la fel și certificarea militară, caracteristici întâlnite mai rar în zona de laptop-uri, plus că acest model se prezintă bine și la nivel de look. Prețurile nu sunt pentru orice buzunar, acestea pornind de la 1.500 euro pe plan european și ajungând la 2.500 euro în cazul acestei configurații. Printre accesoriile ce pot fi achiziționate alături se numără mouse-ul ThinkPad X1 și dock-ul hibrid TPad care aduce extra porturi USB, HDMI, ba chiar și Ethernet. 

Prețuri pe plan local:

  • i7-8550U + 512 GB SSD + 16 GB RAM + ecran WQHD - 10.094 lei
  • i7-8550U + 1 TB SSD + 16 GB RAM + ecran FHD - 9.194 lei
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×