Primele impresii despre PlayStation VR, casca de realitate virtuală de la Sony disponibilă de azi în România

3.208 ori
<b>Primele impresii despre PlayStation VR, casca de realitate virtuală de la Sony disponibilă de azi în România</b>Realitatea virtuală a ajuns la fel de inevitabilă ca regulile de circulaţie şi taxele în ziua de azi şi odată şi odată trebuia să ne întâlnim cu ea. Şi pentru că un HTC Vive e prea greu de găsit zilele astea, am vrut să arunc o privire asupra lui PlayStat

Realitatea virtuală a ajuns la fel de inevitabilă ca regulile de circulaţie şi taxele în ziua de azi şi odată şi odată trebuia să ne întâlnim cu ea. Şi pentru că un HTC Vive e prea greu de găsit zilele astea, am vrut să arunc o privire asupra lui PlayStation VR, care a debutat în magazinele din România azi, pe 24 ianuarie.  El a fost lansat in Bucureşti, la Media Galaxy Orhideea într-un eveniment organizat azi.

Produsul costă 1.799 lei şi se conectează la PlayStation 4, cu menţiunea că aveţi nevoie şi de Playstation 4 Camera pentru a opera gadgetul, iar accesoriul costa în jur de 259 de lei. La nivel internaţional casca a debutat încă din toamnă trecută, dar la noi lucrurile s-au mişcat ceva mai greu. Weekendul trecut a adus la Impact Hub în Bucureşti şi două zile de demo ale jocurilor special create pentru PS VR.

PlayStation VR

Eu am participat la debutul de pe 24 ianuarie şi am prins doar Resident Evil 7 în acţiune pe acest gadget. Acesta ar fi primul titlu de anvergură ce vine cu suport VR, în prima fază fiind disponibile doar joculeţe de test şi simulatoare de snowboard, schi, sanie şi tot soiul de sporturi extreme. Pe lista se afla şi Until Dawn Rush of Blood, dar şi RIGS Mechanized Combat League.

Primul este un joc de explorare horror, cu elemente de shooter, iar al doilea este un joc de bătaie cu roboţi, un fel de proto Titanfall mai modest. Din toate acestea Resident Evil 7 e singurul cu alura unui joc complet. L-am încercat şi eu câteva minute şi după cum mă aşteptam, a apărut şi greaţa, dar doar la mişcare. E ca şi cum mintea îţi spune să te mişti înainte şi aproape că vrei să faci asta pe scaun, dar corpul rămâne pe loc.

Şi dacă aveţi motion sickness ca mine apare şi greaţa si ameţeli. Cât despre grafică, nu am fost chiar foarte dat pe spate de Resident Evil 7, mai ales de modul în care sunt randaţi copacii, dar iluminarea a fost buna. Am remarcat si ca ideea de VR e oarecum secundară aici. Să vă explic: ţinem controllerul în mână şi cu un stick mergem prin camere şi explorăm şi cu celălalt rotim perspectiva camerei.

Sony PSVR

Mişcarea capului cu casca VR pusă e doar dacă vrei să arunci o privire în jur, la un unghi mai larg decât îţi oferă rotirea camerei. Combinaţia dintre cele două te poate induce puţin în eroare. Atunci când foloseşti PlayStation VR, vei utiliza şi o pereche de căşti pentru a fi complet în atmosferă şi e de preferat să fie căşti cu surround, pentru o experienţă totală.

Și iată o mică explicație despre conectarea aparatelor:

Pentru a realiza conexiunea e nevoie ca un PS4 să fie conectat la un televizor în mod standard, iar o PlayStation Camera să fie conectată la PS4. Cablul HDMI din spatele lui PS4 trebuie apoi conectat la unitatea de procesare a lui PS VR (un mic gadget ca un soi de mini consola), iar un al doilea cablu HDMI e folosit pentru a conecta unitatea Processor la PS4, plus un cablu USB tot pentru a lega cele două.

Acel Processor unit are nevoie şi de alimentare de la priză. Headset-ul VR se conectează cu un cablu special cu două capete la unitatea Processor. Ar trebui să primim şi căşti la pachet cu casca VR, dar putem folosi orice pereche dorim.

Primele impresii despre PlayStation VR, casca de realitate virtuală de la Sony disponibilă de azi în România

Cu tot cu motion sickness şi grafică care nu m-a dat pe spate, un lucru trebuie recunoscut: PS VR e imersiv şi uiţi că ai în jurul tău altă lume decât ceea ce vezi în fata ochilor. O să aibă o problemă cei care sunt la început de gaming sau gamerii casual, care încă se mai uita la butoanele apăsate, pentru că nu au cum să le mai vadă, având casca pe ochi şi trebuie să meargă pe ghicite.

De remarcat că joystick-urile PlayStation Move, acele două baghete colorate ce arată ca nişte gadgeturi de fitness nu sunt obligatorii pentru PS VR, ci puteţi folosi joystick-ul standard. Cumva totuşi PS Move e mai natural când vine vorba de schimbarea perspectivei şi jocuri sportive. Concluzia despre PlayStation VR? E cam piperat preţul ca să obţii doar un câmp mai mare de vizualizare şi imersie în joc. Imersia se poate obţine si cu un ecran 4K uriaş, într-o cameră întunecată, zic eu.

PlayStation Move

E genul de produs care trebuie neapărat încercat înainte să fie cumpărat, pentru că nu e chiar pentru oricine. Şi zic asta din cauza posibilei senzaţii de greaţă ce apare şi a potenţialului de a nu va adapta la controlul cu joystick-ul şi mişcarea capului în tandem. Plus ca nu prea sunt jocuri pentru platforma la ora actuala… Îl puteți achiziționa de aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×