Allview X4 Soul: OS, UI, aplicaţii pe bază de Visual UI 1.1 cu "bezeaua" clasică

1.666 ori
<b>Allview X4 Soul: OS, UI, aplicaţii pe bază de Visual UI 1.1 cu "bezeaua" clasică</b>Până să vină Allview X4 Soul Style cu al său Android Nougat, rămânem la Marshmallow pe Allview X4 Soul. Terminalul rulează acest OS având aplicat peste Visual UI 1.1 şi aduce clasicul multitasking pe bază de carusel, dar şi notificări accesate cu un swipe

Până să vină Allview X4 Soul Style cu al său Android Nougat, rămânem la Marshmallow pe Allview X4 Soul. Terminalul rulează acest OS având aplicat peste Visual UI 1.1 şi aduce clasicul multitasking pe bază de carusel, dar şi notificări accesate cu un swipe în jos.

Un swipe în jus declanşează zona Control Center, adică practic acele Quick Settings personalizabile. 8 shortcut-uri stau la dispoziţie, incluzând şi funcţii ceva mai inedite ca Fake Call sau Super Screenshot, dar şi Split Screen tot de aici se activează. Cu el putem folosi două aplicaţii simultan pe ecran, împărţindu-l în două jumătăţi, doar că lista cu aplicaţii compatibile e cam micuţă.

Interfata grafica Allview X4 Soul

Dacă ţinem apăsat pe homescreen putem accesa zona de aplicaţii, widget-uri (inclusiv unul 3D arătos pentru vreme), plus efecte şi alte opţiuni. Cu un swipe lateral pe butonul Home putem accesa şi un meniu lateral inspirat de telefoanele Samsung Galaxy S Edge, practic un Edge Bar cu shortcut-uri spre diferite aplicaţii. Setările acestui telefon includ Do Not Disturb, Guest Mode şi chiar o funcţie anti înregistrare a apelurilor.

Evident putem seta şi scannerul de amprente, cu un setup în 10 paşi. El recunoaşte rapid amprenta şi deblochează destul de rapid terminalul când e apăsat. Şi nu am terminat cu setările! Avem şi Smart Gestures, precum clasicele Smart Dial sau Smart Answer, dar şi Smart Vibration, activabil când luăm telefonul în mână. Suspend Button, Smart Protect Eye sau reverse charge sunt şi ele prezente aici.

Cu un swipe în sus pe homescreen mai spre mijlocul său declanşăm zona de teme şi launcher, dar şi setări desktop, precum cea de loop a homescreen-urilor. În cele din urmă menţionăm că fotografiile şterse se duc în Trash şi nu se şterg definitiv, cel puţin pe o perioadă limitată. Când vine vorba de aplicaţii, avem 57 preinstalate, inclusiv pachetul Office, BitDefender Mobile Security, AllWatch, Chameleon, Child Mode, OneDrive, Notes, Skype şi Private Space.

Ca o noutate avem şi aplicaţia de editare foto SnapSeed, cu foarte multe funcţii de editare şi din ce am înţeles ea ar aparţine de Google. Lista se încheie cu Video Editor, System Manager sau Trip Plan.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×