Am testat camerele lui Galaxy Note 8 la debutul în România; Iată mostre foto şi video, cu stabilizare şi refocalizare excelentă!

2.006 ori
<b>Am testat camerele lui Galaxy Note 8 la debutul în România; Iată mostre foto şi video, cu stabilizare şi refocalizare excelentă!</b>Pentru că astăzi am avut mai mult timp la dispoziție să ne jucăm cu phablet-ul cel nou numit Samsung Galaxy Note 8, am decis să facem și fotografii, respectiv clipuri video folosind camera duală oferită aici. Rezultatele le puteți vedea în galeria de

Nouă la Mobilissimo.ro ne plac lucrurile concrete, nu ne plac specs, date tehnice şi limbaj de marketing. Aşa că în vreme ce lumea punea mâna pe Note 8 la evenimentul de lansare din România de azi, noi am înşfăcat o unitate şi am început să filmăm şi să pozăm cu ea cu nemiluita. Iar rezultatele au fost excelente.

Mostre foto Note 8

Dacă la previewul publicat ieri nu eram foarte siguri ce face funcţia Live Focus şi care e treaba cu Bokeh-ul, azi revenim complet iluminaţi. Să vă explic: Samsung a pus pe Note 8 două camere în spate de 12 megapixeli. Una are lentilă telephoto şi zoom optic 2X, iar ambele oferă stabilizare optică. Camera principală merge cu zoomul digital până la 10X, dar nu pierde prea multe detalii pe drum, după cum am testat dând zoom unui panou special care includea un avion ascuns printre nori şi pe care îl vedeai doar cu mult zoom precis.

Mostre foto Note 8

Care e treaba cu Live Focus totuşi? Avem o fotografie cu o domnişoară şi o pictură aici şi putem alege între Normal şi Live Focus pentru a vedea varianta standard, sau cea cu zoom optic 2X a imaginii, care nu pierde nici un detaliu deși apropie de 2 ori cadrul. Mai mult decât atât putem refocaliza după captură, blurând fundalul cu pictură şi scoţând în evidenţă faţa fetei. Nivelul de blur este reglat cu sliderul din interfaţa lui Note 8, în zona Live Focus. Mister rezolvat!

Mostre foto Note 8

Perindându-mă prin interfaţa camerei am descoperit în zona Selfie funcţia "Selective Focus", care a făcut furori de la Galaxy S5 încoace. Acum putem refocaliza şi face Bokeh şi la selfie, blurand ce e în spate pentru a sublinia textura fetei celui fotografiat. Am testat şi filmarea, remarcând un reglaj al expunerii super rapid, excelenta focalizare Samsung, a cărei viteză nu are rival sau egal, dar o adaptare la lumina artificială în mod exclenet. Iar la zoom am început să pierdem detalii de abia după 4X.

Microfonul a prins excelent vocea mea şi muzica de fundal şi apoi a urmat o perindare pe scări şi prin clădirea evenimentului, cu o stabilizare excelentă la pachet. Şi credeţi-mă că am mers repede şi nu am pierdut deloc focalizarea sau claritatea, deci stabilizarea e excelentă, lucru foarte rar întâlnit la un device dual camera. Uitaţi-vă la iPhone 7 Plus şi veţi înţelege de ce şi unele telefoane celebre cu cameră duală nu prea fac faţă în această zonă.

Simt nevoia să revin puţin şi la capturile foto. Prim planurile sunt excelente, la nivel de detalii şi textură şi credeţi-mă că am abuzat de zoom la acele fotografii cu tastatura şi camera refuza să piardă din detalii. Nu ştiu dacă se vede în aceste imagini, dar eram într-un soi de zonă subsol, cu câteva lumini artificiale nu chiar foarte puternice, deci a prins foarte multă lumină Note 8 în aceste condiţii.

A calibrat excelent şi nuanţele de albastru şi singurele momente de ezitare au fost la suprafeţele glossy ale cărţilor şi cutiilor de jocuri plasate într-o zonă de penumbră totală. Un prim contact reuşit cu cele 3 camere de pe Note 8 aş zice. Preferatele mele sunt zoom-ul fără pierdere de detalii, stabilizarea şi Bokeh-ul perfect. Rămâne să testăm diferitele situaţii de captură, nuanţe de culoare, HDR-ul, captura low light şi orice ne mai trece prin cap.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×