HTC U11 Preview: primele impresii despre flagship-ul HTC care îţi cere să îl atingi

1.605 ori
<b>HTC U11 Preview: primele impresii despre flagship-ul HTC care îţi cere să îl atingi</b>Deși HTC U11 a fost lansat cu doar câteva momente în urmă, iată că noi avem deja primele impresii despre acest flagship taiwanez gata pregătit să cucerească piața cu funcțiile sale inedite de interacțiune. În cadrul unui eveniment am avut ocazia să punem

De abia a fost anunţat HTC U11 şi deja avem primele impresii pentru voi. Flagship-ul HTC pe anul curent nu e un telefon oarecare, ci unul cu privilegiul de a fi privit ce fac rivalii şi de a fi testat apele prin HTC U Ultra. Da, pare un HTC U Ultra mai mic la prima vedere, dar originile sale sunt de fapt mult mai mai îndepărtate. Proiectul HTC Ocean era descoperit toamna trecută, deci HTC U11 e în lucru de ceva vreme. Ce credem noi despre acest efort HTC aflaţi mai jos.

HTC U11

Nu o să vă plictisesc cu specificaţii, pentru că aveţi un articol dedicat pentru asta. Ce trebuie să ştiţi e că da, acest telefon dă senzaţia unui HTC U Ultra mai mic, doar că stă mult mai bine mâna utilizatorului. Nu mai este alunecos, nu se mai simte chiar atât de masiv şi parcă nici nu mai atrage amprentele chiar atât de mult. Corpul e fabricat din metal şi sticlă, cu acel tip special de sticlă Liquid Surface aplicat în spate.

HTC U11

El prinde lumina într-un mod unic, curbat cumva şi văd asemănarea cu "piatra de râu", acel "pebble" de care tot aminteşte HTC. Punctul cheie al acestui telefon este funcţionalitatea Edge Sense. Pentru a o explica pe scurt, avem două zone touch sensitive în porţiunea laterală inferioară a acestui terminal. Practic e zona de care ţinem/strângem telefonul în mână.

HTC U11

Cu o strângere puternică putem activa camera, blitzul ca lanternă sau orice aplicaţie dorim, iar cu o strângere scurtă putem porni Gmail, înregistrarea audio sau iarăşi o aplicaţie. Toate sunt absolut reglabile în 2 moduri: cu ecran pornit sau dezactivat. HTC promovează această funcţionalitate drept foarte utilă atunci când eşti în apă sau sub apă.

HTC U11

E astfel mai uşor să faci fotografii şi să interacţionezi cu terminalul într-un mediu în care touch-ul nu e de ajuns. Şi asta mă duce la alt punct: rezistența la apă. HTC U11 este primul flagship HTC rezistent la apă şi praf (excepție modelele Butterfly lansate doar pe piața asiatică), o evoluţie mult aşteptată pe terminalele companiei. Ecranul Quad HD de 5.5 inch mi s-a părut satisfăcător la prima vedere şi am fost încântat de culori şi luminozitate.

O veste bună e că HTC oferă şi alternative la HTC Sense Companion, asistentul său digital, oferind suport pentru Amazon Alexa şi Google Assistant. Cât despre camere, pe hârtie primim acelaşi pachet ca la HTC U Ultra, doar că senzorul principal de 12 MP trece la deschidere F/1.7, în rând cu Galaxy S7 şi S8. Camera frontală de 16 MP are şanse să fie aceeaşi de pe HTC U Ultra.

Stabilizarea e parte din ecuaţie (la camera principală, nu ştim sigur dacă şi la cea frontală), iar interfaţa a rămas la fel cum o ştim de un an. HTC nu a inclus jack audio aici, dar oferă la pachet un adaptor USB Type C to 3.5 mm. Apropo de oferta la pachet, primim şi o cârpă pentru a şterge amprentele de pe sticlă, un încărcător cu fast charge şi o pereche de căşti premium, care separat costă peste 100 de euro.

Trebuie spus că aceste căşti sună excelent, mai ales datorită acelei calibrări USonic, care analizează urechea internă trimiţând scurte pulsuri de anumite frecvențe şi reglează individual setările. Se bate de la egal cu AKG-urile lui Galaxy S8. Nu am apucat să testez camera, iar în ce priveşte performanţa, terminalul nu a avut pic de lag, delay sau vreo problemă, de la Blinkfeed la browser şi de la pornirea camerei la multitasking cu multe aplicaţii.

Varianta roşie a acestui model e preferata mea, un colorit pe care puţine companii îl abordează în ultima vreme şi sincer să fiu, telefoane roşii cu aşa multă sticlă nu am văzut. HTC promite şi un OS curat şi fără bloatware aici, fără extra-uri nedorite, ba chiar s-a lăudat că ar avea fluiditatea peste Google Pixel. Prima impresie e pozitivă la nivel de design, de acustică (atâta cea a difuzoarelor stereo, cât şi cea a căştilor), de ecran şi performanţă.

Camera şi bateria nu le-am testat încă, iar Edge Sense aşteptăm să ne convingă. Cert e că gestul e destul de natural încât să îmi imaginez că îl voi face des. Mai sunt aspecte de analizat şi testat, dar aşteptăm telefonul în teste pentru asta. Un lucru e sigur: HTC U11 e cu vreo 35% mai atractiv decât HTC U Ultra.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×