Huawei Nova: Cameră de calitate mai ales pe timp de zi, selfie-uri de excepție şi blitz excelent

2.798 ori
<b>Huawei Nova: Cameră de calitate mai ales pe timp de zi, selfie-uri de excepție şi blitz excelent</b>Huawei Nova are darul de a fi telefonul cu cele mai extinse teste de selfie de la Mobilissimo.ro. El a primit o galerie extinsă realizată cu camera sa frontală de 8 MP, aceeaşi pe care o găseam şi pe Huawei Nova Plus. În spate se afla o cameră de 12MP.

Huawei Nova are darul de a fi telefonul cu cele mai extinse teste de selfie de la Mobilissimo.ro. El a primit o galerie extinsă realizată cu camera sa frontală de 8 MP, aceeaşi pe care o găseam şi pe Huawei Nova Plus. În spate se află o cameră de 12 megapixeli, cu deschidere F/2.2, autofocalizare, PDAF şi blitz LED, la rândul său testată de noi.

Spre deosebire de Nova Plus, aici nu primim stabilizare optică, dar se păstrează captura video 4K și avem stabilizare software. Aplicaţia Camera porneşte rapid şi livrează captură foto rapidă, zoom fluid şi focalizare rapidă. Primim modurile tipice de captură Huawei, de la Panorama la Super Night şi de la HDR la Slow Motion şi All Focus. Avem şi mod Good Food, Document Readjustment şi Audio Note.

Interfață cameră Huawei Nova

Modul Pro e la posturi pentru a oferi extra opţiuni, legate de balans de alb, ISO, focalizare, expunere, shutter şi metering. Rezoluţia e reglată la 12 MP în 4:3, 9 MP în 1:1 sau 9 MP în 16:9, plus valori mai mici evident şi avem şi acel template Perfect Selfie. Există şi object tracking, timer, saturare, contrast şi reglaj de luminozitate.

În dreapta interfaţei se află opţiunile Light Painting, Time Lapse şi Beauty, iar camera frontală aduce funcţiile Beauty şi Makeup, prima cu multiple gradaţii şi a doua cu opţiuni de a aplica blush, ruj şi gene false la nivel digital. Captura foto realizată la lumina zilei cu acest telefon ne-a dus în Timişoara, la final de octombrie, într-o zi cu nori.

Culorile au fost realiste, iluminarea bună (pentru o zi cu nori), iar prim planurile au arătat destul de solid. La zoom in pe capturile landscape am avut detalii bune şi chiar generoase pentru o cameră de doar 12 MP. Am apreciat nuanţele de verde ale cadrelor noastre, iar HDR-ul a fost destul de eficient să scoată la lumina fotografiile.

În toată galeria noastră nu am găsit vreo fotografie cu adevărat ratată sau blurată, deci suntem la egalitate cu modele iPhone sau midrange-uri respectate ale anului. Panorama cu rezoluţie de 9792 x 3136 pixeli a avut o rezoluţie destul de generoasă, a fost clară şi bine iluminată. Am avut parte şi de un dynamic range destul de bun, iar când a ieşit soarele nu a apărut vreun impediment pentru cameră.

Am apreciat şi textura obiectelor, clădirilor şi monumentelor fotografiate. Ca performanţă şi claritate acest model mi-a amintit de LG Nexus 5X şi de Samsung Galaxy A5 (2016), dar se poate bate şi cu ASUS ZenFone 3, poate chiar cu iPhone 6 şi 6s. Selfie-urile au avut acel test extins, cu o domnişoară realizând cadrele, cu tot cu machiaj digital la pachet.

Textura feței şi părului a fost excelentă şi nici fundalul nu a fost neglijat de cameră. Iluminarea şi claritatea au fost la înălţime şi camera frontală se poate bate cu cele de pe flagship-urile anului curent. Captura foto low light a început cu o serie de cadre nocturne cu blitz şi dulciuri, blitzul și captura în mod Good Food au făcut ca dulciurile să arate spectaculos ca textură, mai ales fructele îngheţate.

Captură foto stradala nocturnă ne-a adus halouri mari ale luminilor stradale, claritate OK şi luminozitate bună, dar şi o textură OK a acelor cărămizi din oraş. Fotografiile ulterioare ne-au arătat că Huawei Nova înfruntă lumina gălbuie stradală mai bine decât un Xperia XZ să zicem, generând mai puţin galben sau nuanţe albastre/violet pe margini.

E drept că am avut şi ceva fotografii mişcate, iar per total suntem sub LG Nexus 5X noaptea, dar rezultatele sunt solide în zona midrange. Măcar am depăşit modelele Honor testat de noi până acum şi suntem în zona unui model Huawei Mate.

Captura video a fost realizată în format MP4, la rezoluţie Full HD la 30 FPS şi 20 Mbps, sau 4K. Stabilizarea digitală a fost destul de slabă, culorile şi claritatea au fost OK, iar luminozitatea şi microfonul au fost bunicele. La zoom in am pierdut calitate serios, dar detaliile au fost bune când nu am dat zoom (bune pentru o cameră de 12 MP). În mod bizar s-a şi pierdut focalizarea uneori, iar ca plusuri am avut captura audio stereo.

Aş remarca că Nova stă mai bine decât Nova Plus la microfon şi culori, cel puţin la filmare. În vreme ce depăşim majoritatea modelelor Honor la acest capitol, totuşi nu sărim peste standardele lui Nexus 6P şi Nexus 5X de filmare. Noaptea imaginea e tremurată, grainy, se pierde focalizarea şi e cam gălbuie, dar object tracking-ul e OK.

Eu zic că puteţi uita de captură solidă video noaptea, dar rămânem măcar cu acel microfon bun. Per total camera și mai ales cea selfie, sunt excelente pe acest telefon!

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×