Huawei Nova Plus: Camera se bate de la egal la egal cu flagship-urile din 2015

1.591 ori
<b> Huawei Nova Plus: Camera se bate de la egal la egal cu flagship-urile din 2015</b>Mi se pare injust că Huawei Nova Plus să fie promovat atât de mult prin prisma camerei frontale, având în vedere că are o cameră principală atât de capabilă. E vorba despre o cameră de 16 megapixeli, cu stabilizare optică şi filmare 4K, dar şi cu blitz..

Mi se pare injust că Huawei Nova Plus să fie promovat atât de mult prin prisma camerei frontale, având în vedere că are o cameră principală atât de capabilă. E vorba despre o cameră de 16 megapixeli, cu stabilizare optică şi filmare 4K, dar şi cu blitz dual tone şi deschidere F/2.0, plus PDAF şi contrast focus. Camera frontală are focus fix, rezoluţie de 8 megapixeli şi funcţii de machiaj virtual dar şi beauty (Beauty Skin 3.0 şi Beauty Makeup 2.0).

Aplicaţia Camera porneşte rapid, focalizarea are o viteză bună, zoomul e fluid, iar captura foto se realizează instant. Interfaţa e foarte familiară dacă aţi văzut un terminal Huawei în ultimul an. În stânga avem opţiunile pentru blitz, shortcut pentru camera frontală (cu tot cu funcţii de machiaj, blush, gene false şi altele).

Interfata camera Huawei Nova Plus

Modurile principale de captură sunt HDR, Watermark, Good Food, Super Night, All Focus, Audio Note, Panorama, Pro, Slow Motion, Document Readjustment. Modul Pro aduce la rândul său setările de expunere, balans de alb, focalizare, shutter ISO, metering şi grilă în prim plan. Putem face fotografii la 16 MP în 4:3 sau 12 MP în 16:9, eventual 12 MP în 1:1.

Alte opţiuni sunt Perfect Selfie, Audio Control, Timer, Touch to Capture, Object Tracking, saturare, contrast şi luminozitate. În dreapta UI-ului se afla efectele, time lapse şi funcţii că Beauty, Light Painting, plus captura video, cu opţiune pentru stabilizare şi filmare 4K. În ce priveşte galeria foto realizată pe timp de zi, calitatea e la nivel cu flagship-urile şi spunem asta fără probleme.

Avem macro-uri reuşite cu flori, culori bine calibrate şi detalii excelente la zoom. Selfie-urile sunt clare şi bine iluminate, efectele de machiaj se aplică natural (bizar pentru mine, dar e funcţie pentru publicul feminin totuşi). Avem o textură excelentă a obiectelor şi subiectelor, iar capturile landscape au adus detalii ample. În ciuda soarelui am continuat să facem fotografii de calitate într-o zi foarte caldă de septembrie.

Nici măcar o singură captură nu a fost ratată sau blurată, din fericire. Claritatea e la egalitate cu un iPhone şi prim planurile sunt foarte reuşite. Panorama e în grafic, cu o rezoluţie de 13.184 x 2176 pixeli, clară şi cu nişte culori bune. Am apreciat şi felul în care arata textul fotografiat, ratele acelea la zoom, iar HDR-ul şi-a făcut bine treaba (acele lebede-bărcuţe).

Uneori am focalizat mai greu dacă ne-am apropiat exagerat de subiecţi, dar cam acesta ar fi singurul neajuns. Soarele puternic mai strecoară câte o "bidinea" de alb spălăcit în poze, dar cam atât. Selfie-urile ies în evidenţă şi aş plasa cameră la egalitate cu Lenovo Vibe X3 şi peste modelele Galaxy A 2016. În condiţii low light blitzul a fost la înălţime, textura acelei biserici a fost excelentă, iar iluminarea bună.

Culorile au arătat bine, iar claritatea automobilelor cu ale lor reflexii metalice a fost de asemenea apreciată de noi. Iluminarea stradală şi-a menţinut halourile în limite acceptabile, iar blitzul, o voi repeta a fost foarte bun. Clar am depăşit modelele Huawei Honor la fotografii nocturne şi ne batem cu LG Nexus 5X în aceeaşi liga, dar şi cu modelele Samsung midrange mai sus menţionate.

Reţineţi totuşi că activăm în aceeaşi zonă de preţ că Galaxy S6 mai nou şi el e mai bun la fotografiere cu vreo 10%, sau poate mai mult. Captură video a fost realizată la 30 FPS în Full HD, format MP4 şi cu bitrate bun de 20 Mbps. Captură slow motion coboară la rezoluţie HD, dar urcă la frame rate de 120 FPS. Filmarea 4K se realizează la 42 Mbps bitrate.

Filmarea pe timp de zi ne-a adus un microfon care a făcut faţă cu brio vântului, culori realist redate, claritate bună şi un zoom în la nivelul întâi fără pierdere de detalii, de la nivelul 2 se cam pierd totuşi. În mod tradiţional telefoanele Huawei nu filmează prea bine, fie ele flagship-uri sau modele Mate, Honor şi altele.  Huawei Nova Plus s-a descurcat în schimb foarte bine, la focalizare, expunere, claritate şi culori.

Captură 4K a fost atât de bună că putea fi realizată şi de o cameră video capabilă, iar stabilizarea filmării s-a făcut excelent, fără pierdere de focalizare şi fără vreo ciudăţenie la nivel de expunere. Am avut totuşi unele momente în care sunetul se auzea cu ecou, probabil pentru că am acoperit microfonul. La final pot spune că nu am filmat rău deloc, suntem la nivel de LG Nexus 5X, Nexus 6P şi Galaxy A 2016, deci stăm bine.

În condiţii low light claritatea a fost la înălţime şi am avut nişte reflexii excelent surprinse ale caroseriilor maşinilor. Culorile au arătat iarăşi bine, iluminarea a fost la înălţime şi nu am pierdut focalizarea. Nici măcar motion blur nu a apărut la mişcări ale noastre sau ale subiecţilor, eventual la object tracking pentru automobile în mişcare.

O cameră de calitate cu adevărat şi probabil cea mai bună filmare văzută de mine pe un telefon Huawei din ultimii ani. Chiar peste Huawei P9 aş spune.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×