Orange Dive 71: Cameră rezonabilă pentru 8 MP, cu câteva funcţii surpriză

988 ori
<b>Orange Dive 71: Cameră rezonabilă pentru 8 MP, cu câteva funcţii surpriză</b>Orange Dive 71 ne propune o cameră de 8 megapixeli, acum când majoritatea terminalelor low midrange sau entry level au început să adopte 13 MP ca noul standard. Ca atare aşteptările sunt puţin mai mici decât de obicei. În fată avem o cameră de 5 MP..

Orange Dive 71 ne propune o cameră de 8 megapixeli, acum când majoritatea terminalelor low midrange sau entry level au început să adopte 13 MP ca noul standard. Ca atare aşteptările sunt puţin mai mici decât de obicei. În față avem o cameră de 5 MP pentru selfie şi am remarcat că aplicaţia Camera porneşte rapid şi vine cu o interfaţă proprietară.

În stânga avem opţiuni ca timer, blitz şi HDR, iar Setările includ aspect (4:3/ 16:9) şi posibilitatea de a face capturi la 13 megapixeli, prin interpolare. Avem şi suport pentru captură QR Code, localizare şi filmăm doar până la 720p, cu funcţie focus lock. În dreapta se afla modurile principale de captură, precum Filtre, Scenă, Smile, Interval Capture, Panorama, dar şi Multi Exposure.

Orange Dive 71: Cameră rezonabilă pentru 8 MP, cu câteva funcţii surpriză

Acest din urmă mod e interesant, pentru că nu prea îl vedem pe multe telefoane în ziua de azi şi el combina cadrele, suprapunându-le sau alăturându-le pentru efecte vizuale speciale. Putem crea şi colaje, ilumina sau întunecă imagini în acest mod. Orange Dive 71 are şi o opţiune Manual, care ne permite să lucrăm cu un ghid vizual, opţiuni legate de balans de alb, ISO şi expunere.

Experienţa de utilizare a camerei implică zoom fluid, viteza OK de focalizare şi rezonabilă de realizare a capturii foto. Trecând la galerie, am avut de-a face cu o zi de soare amestecat cu nori şi am realizat şi câteva selfie-uri cam spălăcite. Am avut o textură reuşită a florilor fotografiate, dar în general culorile au dat senzaţia de artificial.

HDR-ul a ieşit spălăcit, iar prim planurile cu flori au fost punctul forte pe acest device. Calitatea la zoom in a fost bunicică pentru 8 megapixeli, ce e drept. În majoritatea fotografiilor am avut culori reci şi un lucru bun e că puţine capturi au fost blurate. Panorama a fost OK, cu rezoluţia sa de 7046 x 592 pixeli, iar la capturile landscape am avut detalii bune.

La umbră cameră s-a comportat bine şi am avut o claritate acceptabilă. Deşi am lăudat mai sus opţiunea Multi Exposure, până la urma rămâne doar un gimmick, care nu îşi manifesta utilitatea la un mod real şi palpabil. Trăgând linie, pot spune că am fost surprins de captură pe timp de zi, deoarece aveam aşteptări cam mici ce e drept. Camera e bună pentru 8 MP şi singurul regret e calibrarea culorilor, în rest mă declar mulţumit.

Capturile foto low light au fost cam neclare şi aici pun accentul pe luminile stradale în special. Unele imagini au ieşit mişcate, dar am apreciat luminozitatea în regulă şi blitzul bunicel. Apar şi mulţi "purici" în imagine, dar cu o lumină artificială bună se pot obţine capturi rezonabile noaptea cu acest telefon. Când vine vorba de captură video se cam năruie castelul totuşi.

Filmăm la rezoluţie 720p, la 29 FPS cu bitrate de 14 Mbps. Microfonul se aude înfundat, avem şi refocalizare şi o schimbare bruscă a expunerii, care nu dă bine deloc. Culorile nu sunt bine calibrate, cerul e redat nerealist, iar imaginea tremură serios. Chiar şi pentru filmare HD, Orange Dive 71 nu livrează şi da mai degrabă senzaţia că ar filma 480p.

Captura video low light coboară frame rate-ul la 14 FPS şi pune în lumina zoomul slab şi pierderea de calitate şi claritate. Captura video e dezamăgitoare aici şi cred că e până şi sub cea a primului smarwatch Samsung cu camera de acum câţiva ani...

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×