Huawei P30 hands-on review: mai mic, mai comod, sexy pe nuanţa Aurora + zoom-ul de până la 30X pus la treabă (Video)

2.343 ori
<b>Huawei P30 hands-on review: mai mic, mai comod, sexy pe nuanţa Aurora + zoom-ul de până la 30X pus la treabă (Video)</b>După ce am luat contact cu Huawei P30 Pro fix în ziua anunţării sale, am purces iarăşi la Media Galaxy Iris Titan, pentru că văzusem că îl au şi pe P30 pe o nuanţă mai fistichie expus la stand. Pe P30 Pro l-am analizat pe negru, dar pe P30 îl vedem pe..

După ce am luat contact cu Huawei P30 Pro fix în ziua anunţării sale, am purces iarăşi la Media Galaxy Iris Titan, pentru că văzusem că îl au şi pe P30 pe o nuanţă mai fistichie expus la stand. Pe P30 Pro l-am analizat pe negru, dar pe P30 îl vedem pe Aurora dacă nu mă înşel, adică un albastru/mov în degrade. Aflaţi mai jos primele impresii despre device-ul care costă 3.299 lei la Media Galaxy sau Altex.ro.

Nu am de gând să vă plictisesc cu specificaţii, ci vreau să mă axez pe ce e diferit la P30 faţă de P30 Pro. În primul rând ecranul: este un OLED plat de 6.1 inch, cu rezoluţie Full HD+ (Pro-ul are 6.47 inch OLED Full HD+). Are bretonul "picătură" şi integrează şi cititorul de amprente in display, în ce difuzorul pentru convorbiri este sus, nu în ecran ca la P30 Pro.

Huawei P30

Procesorul rămâne Kirin 980, însoţit de 128 GB stocare şi 6 GB RAM. Avem şi slot nano SD, tipic Huawei.  Găsim şi jack audio aici, care lipseşte pe P30 Pro, iar bateria scade de la 4.200 mAh la 3.650 mAh. Cele mai mari schimbări se întâmplă la camera triplă din spate, în vreme ce cea din fata rămâne unitatea de 32 MP de pe P30 Pro.

Preturi speciale televizoare

În schimb în spate avem o cameră principală de 40 MP (probabil cu aceiaşi pixeli galbeni RYYB ca P30 Pro şi senzorul sau special creat de Sony), însoţit de o cameră ultra wide de 16 MP şi o cameră telephoto de 8 MP, cu zoom optic 3X. P30 Pro are camera telephoto tot de 8 MP, dar cu periscop şi zoom optic 5X, plus camera ultra wide de 20 MP luata de la Mate 20 Pro. Huawei P30 ajunge la zoom hibrid 5X şi zoom digital 30X, pe care chiar l-am probat în faţa camerei în magazin şi rezultatul nu a fost rău deloc, cu acele “Preturi speciale televizoare” acceptabil de clare la 30X.

Apropo P30 nu are senzorul Time of Flight de pe P30 Pro pentru adâncimea imaginii, dar îl înlocuieşte cu un telemetru laser. Există şi bliţ LED la posturi. Experienţa software e la fel ca la fratele mare, Android 9 + EMUI 9.1 şi avem şi port USB Type-C, Bluetooth 5.0 şi 4G LTE. Dacă Huawei P30 Pro mi s-a părut cam greu în mână, Huawei P30 e mai uşor de "mulat pe palmă" şi mai comod. 

Galerie foto Huawei P30

Opţiunile foto/video sunt generoase şi vă puteţi pierde în ele minute bune in UI. Avem şi acele noi filtre Bokeh, inclusiv Blinds, Hearts şi altele jucăuşe şi feminine, copilăroase mai degrabă. Filmăm maxim 4K 30 FPS şi există şi Super Slow Motion. Modul Night e la posturi gata să concureze cu Night Sight, dar rămâne de văzut, pentru că Google e greu de bătut. Am remarcat si un mod Macro.

Video preview Huawei P30

Mi se pare că muchiile telefonului sunt ceva mai groase versus varianta Pro şi dacă mă întrebaţi pe mine telefonul e gândit ca rival pentru iPhone XR şi Galaxy S10e. Avantajul său? Subminează rivalii cu sute de lei bune. Dacă nu sunteţi setaţi să aveţi cel mai bun camera-phone din clasă, de la muncă, din bloc sau categoria voastră socială, P30 e o alternativă bună la P30 Pro. Nu aş da un Mate 20 Pro pe el, dar l-aş da pe P20 Pro.

Huawei P30, prețuri actualizate:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×