Xiaomi Mi Mix 3: OS, UI, aplicaţii cu MIUI 10 în frunte şi Android Pie

1.533 ori
<b>Xiaomi Mi Mix 3: OS, UI, aplicaţii cu MIUI 10 în frunte şi Android Pie</b>Xiaomi Mi Mix 3 este cred primul telefon cu Android Pie şi MIUI 10 pe care îl folosesc. MIUI a rămas la ideea aceea de interfaţă abstractă şi minimalism văzută de la iOS 7 şi clonele sale încoace. A ajuns la o abordare şi mai minimalista acum, mai rafinat

Xiaomi Mi Mix 3 este cred primul telefon cu Android Pie şi MIUI 10 pe care îl folosesc. MIUI a rămas la ideea aceea de interfaţă abstractă şi minimalism văzută de la iOS 7 şi clonele sale încoace. A ajuns la o abordare şi mai minimalistă acum, mai rafinată cumva, cu multe culori deschise, plăcute privirii şi fără gloss exagerat.

Iconurile de sistem sunt complet noi şi reduse la un simbol de bază, iar sliderele de volum şi luminozitate sunt cele tipice Android Pie. Avem şi notification share şi suport pentru extra gesturi de navigare, pe bază de swipe. Putem face swipe în sus pentru Home, swipe parţial în sus pentru Recents şi swipe lateral pentru Back. Ceva ce nu prea am văzut pe multe telefoane e modul Picture in Picture, dar e disponibil doar pe câteva aplicaţii, cu accentul pe cele de playback media.

Interfata grafica Xiaomi Mi Mix 3 (screenshots)

Există şi funcţionalitate AI, captura video de ecran şi autofill suportat nativ. Ca la orice custom ROM chinez care se respectă, nu avem app drawer în MIUI, deci toate iconurile se afla pe homescreen-uri. Putem personaliza gestul de glisare a clapetei şi să îi asociem diferite acţiuni şi aplicaţii, nu doar camera. Multitasking-ul l-aş numi inedit, nefiind nici pe bază de carusel, dar nici pe bază de scroll orizontal de apps. Este un soi de colecţie verticală de mini ferestre, totul foarte minimalist.

Există şi o zonă de feed şi agregator de informaţii utile şi widget-uri în stânga, Google Assistant declanşat de buton fizic şi widget-uri minimaliste. Zona Quick Settings şi de notificări mă duc cu gândul ăla interfaţa lui iOS cumva. Cititorul de amprente e rapid s precis, dar e un pic prea mic şi plat pentru a fi nimerit din prima. Nu am remarcat vreo deblocare facială.

Video-review Xiaomi Mi Mix 3, sec'iunea OS & UI & APPS

Există şi o aplicaţie Security aici, care scanează telefonul de malware, are grijă de traficul de date şi de baterie, dar şi de consumul de RAM. Aş menţiona şi că avem o sumedenie de aplicaţii preinstalate, foarte multe din China, de care nu am auzit vreodată şi asta intră la bloatware.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×