Huawei P30 Lite: Camera triplă livrează zoom surprinzător de bun, captură wide OK, dar culori arse uneori

2.269 ori
<b>Huawei P30 Lite: Camera triplă livrează zoom surprinzător de bun, captură wide OK, dar culori arse uneori</b>Huawei P30 Lite se duelează în acest an în zona midrange mainstream cu Samsung Galaxy A50 şi cu Motorola One Vision. Preţuri apropiate, dotări apropiate, doar că Huawei-ul costă mai mult. De aceea o să tot amintesc de acele modele la detaliile despre..

Huawei P30 Lite se duelează în acest an în zona midrange mainstream cu Samsung Galaxy A50 şi cu Motorola One Vision. Preţuri apropiate, dotări apropiate, doar că Huawei-ul costă mai mult. De aceea o să tot amintesc de acele modele la detaliile despre cameră.

Video-review Huawei P30 Lite, secțiunea camera

Trecând totuşi la dotări hardware optice, Huawei P30 Lite propune o cameră principală de 48 de megapixeli, cu PDAF şi deschidere F/1.8, dar şi tehnologie Quad Bayer, care îi permite să combine 4 pixeli în unul singur mai mare. În setup-ul de camere triple din spate se afla şi o cameră de 8 megapixeli cu obiectiv ultra wide, deschidere F/2.4 şi focalizare fixă, plus o cameră de 2 MP cu focalizare fixă şi captură de adâncime, pentru Bokeh.

Galerie capturi foto interfață grafică Huawei P30 lite

Avem şi bliţ LED, iar camera poate recunoaşte 22 de scene. Are şi Night Mode, funcţii AI şi Portrait, plus multe moduri de captură. Filmează Full HD la 60FPS, face Panorama 3D, captura Slow Motion, are mod Pro şi Light Painting. În față avem o cameră selfie de 24 de megapixeli, cu deschidere F/2.0 şi focalizare fixă. Cei care au avut răbdare să citească până aici vor fi în sfârşit răsplătiţi cu o galerie de mostre.

Pe timp de zi lucrurile au fost toride. 30+ grade afară, soare din belşug şi evident poze arse, supraexpuse. În principiu când pici sub 2000 de lei la Huawei apar supraexpunerile pe orice telefon al său. Ce am apreciat totuşi la P30 Lite e modul în care focalizează pe subiecţi şi cum ne-am jucat cu focalizarea pe prim plan şi fundal.

Bokeh-urile arată bine, lucru de aşteptat, doar arătau bine şi la P20 Lite şi Mate 20 Lite, doar că au făcut un pas şi mai sus. Avem şi nişte prim planuri reuşite cu flori, în special trandafiri care "explodează" de plinătate. Am remarcat şi că selfie-urile arata mai bine decât la Samsung Galaxy A50, în special la textura fetei şi modul în care se focalizează pe faţă.

Îmi place cum au ieşit ochii, luminozitatea fetei, dar nu mă omor după efectele aplicate, nici Studio şi nici celelalte, care mai taie din urechi, căşti şi păr. Pe de altă parte selfie-urile Bokeh arată bine, foarte bine pentru un midrange. Şi chit că am criticat efectele, mai bine să le avem decât să lipsească, pentru a ne delimita mai bine de fundal.

Revenim la captura standard cu camera principală: supraexpunere destul de multă, nu uriaşă, nu extrem de deranjanta, dar odată la câteva poze vezi o vegetaţie cam arsă. Ce m-a surprins pe mine e capacitatea de zoom a telefonului, chiar şi fără zoom optic. Se descurcă surprinzător de bine şi aveţi acel exemplu la biserică. Panorama e rezonabilă, la 11840 x 2880 pixeli şi nu se curbează prea mult.

Apropo de curbare, captura ultra wide mi se pare sub cea realizată cu Samsung Galaxy A50, cu puţin, dar e sub. Sunt detalii şi expunere mai slabă aici decât la rivalul Samsung. Făcând şi fotografii acelor jucării din parc am remarcat nuanţe de roşu şi albastru arătoase. Ies în evidenţă jucăriile cu Winnie, tigrul şi prietenii lor. Toate acestea fiind spuse, senzaţia mea e că avem mai degrabă un egal al lui Huawei Mate 20 Lite, cu o evoluţie de Bokeh şi zoom, plus captura ultra wide.

Suntem clar peste Huawei P20 Lite, peste Galaxy A50 la selfie, sub el la captura ultra wide. Ne putem bate la egal cu Motorola One Vision, dar cred că avem arsuri de cadru prea multe să îi fim egali. Un soi de Honor 8X mai luminos...

În condiţii low light am văzut că halourile luminilor stradale nu arată chiar rău, dar trecând la camera ultra wide, aici avem multă ceaţă. Capturile de acest tip sunt fantomatice rău, nesatisfăcătoare. Am avut chiar şi câteva fotografii blurate şi halouri uriaşe la pozele wide angle. În general culorile au fost totuşi OK la camera principală, luminozitatea e acceptabilă şi iar surprinde zoom-ul.

Remarc mai puţină distorsionare de culori decât m-aş fi aşteptat. Stăm clar mai bine decât Honor 8X, dar îl depăşim clar şi pe Samsung Galaxy A50. El avea zoom mai slab noaptea şi nuanţe ciudate roz sau roşii, plus halouri mai slabe. P30 Lite e şi vreo 2-3 clase peste P20 Lite noaptea.

La captura video am lucrat cu MP4, Full HD la 30 sau 60 FPS. Bitrate-ul a fost de 14 sau 22 Mbps. Mi s-a părut că microfonul şi-a făcut treabă indiferent de vreme, prinzând ambianta din parc bine. Pe de altă parte filmarea în sine a fost supraexpusa serios de tot. Se vede la gazon, trandafiri şi alte forme de vegetaţie. Claritatea e OK din partea marea, iar zoom-ul cumva "curbează" imaginea.

Testul de stabilizare a ieşit binişor, fără flicker, refocalizare sau tremurat de imagine. Aş zice că suntem sub Galaxy A50 totuşi şi că Motorola One Vision tremura ceva mai mult decât P30 Lite, culmea, deşi are OIS. O altă surpriză e că filmarea selfie arată chiar bine: focalizare, claritate şi tonalitatea pielii ieşind în evidenţă. La filmarea de 60 FPS avem refocalizare, iarăşi imagine arsă, iar culorile sunt aproape fosforescente.

De captură video wide angle nu mai are rost să vorbim....

Detaliile de la distanţă se văd slab, se văd cu dungi şi pixeli, iar Galaxy A50 e per total mai bun la filmare cu vreo 20%. Stabilizarea e mai bună decât la Honor 8X şi per total filmăm cam ca Motorola One Vision, doar că poate mai ars.

În condiţii low light, aşa cum era de aşteptat filmarea tremura serios, este portocalie, neclară şi avem şi un flicker neplăcut. Samsung Galaxy A50 filmează la fel de rău noaptea, doar că parcă are culori ceva mai rezonabil calibrate.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×