Huawei P9 Lite (2017): Cameră cu unele plusuri faţă de P10 Lite, chiar şi P10 Plus

5.436 ori
<b>Huawei P9 Lite (2017): Cameră cu unele plusuri faţă de P10 Lite, chiar şi P10 Plus</b>Huawei P9 Lite (2017) vine în continuare lui P9 Lite, un telefon midrange destul de apreciat anul trecut. Testându-l vara au apărut şi câteva cadre arse şi imperfecţiuni, pe care P9 Lite (2017) vine să le corecteze.

Huawei P9 Lite (2017) vine în continuare lui P9 Lite, un telefon midrange destul de apreciat anul trecut. Testându-l vara au apărut şi câteva cadre arse şi imperfecţiuni, pe care P9 Lite (2017) vine să le corecteze.

Se prezintă cu o cameră principală de 12 MP, cu deschidere F/2.2, PDAF şi blitz LED, plus o cameră frontală de 8 MP, cu deschidere F/2.0 şi lentila cu unghi de 77 de grade. Aplicaţia Camera nu porneşte prea rapid, dar focalizarea are o viteză rezonabilă. În schimb nu am fost chiar impresionat de viteză de captură foto. Opţiunile şi modurile camerei sunt familiare, similare cu ce am văzut la P10 Lite şi alte telefoane Huawei din ultima vreme.

E vorba despre funcţii Beauty, Effects şi Moduri că Pro, HDR, Time Lapse, Watermark, Audio Note, Document Scan, Panorama, Light Painting, Slow Motion sau All Focus. Modul Pro aduce şi funcţii că ISO, balans de alb, shutter şi metering. Mai avem şi reglaje pentru rezoluţie, timer, GPS, control audio, object tracking, saturare, contrast şi luminozitate.

Dar să lăsăm teoria deoparte. Galeria foto e cea care are cuvântul final. Pe timp de zi am realizat câteva fotografii suprasaturate, sau dacă e să fim mai puţin severi, capturi cu culori prea vii, pe care unele persoane le preferă în locul celor perfect reglate în standardul sRGB. Practic undeva între "prea viu" şi suprasaturat. Ce e sigur e că fotografiile sunt clare, focalizarea a fost bună, atât de aproape, cât şi la distanţă.

Avem şi All Focus pentru a ne juca cu focalizarea şi a refocaliza pe prim plan sau fundal după realizarea capturii. La zoom in începem să pierdem detalii undeva pe la 3-4X. Prim planurile arată foarte bine şi textura obiectelor a fost excelentă. Am apreciat şi HDR-ul, care a mai scăpat din arsurile soarelui de final de primăvară asupra vegetaţiei verzi mai ales.

Selfie-urile au fost mai naturale decât cele realizate cu P10 Lite şi mi-a plăcut textura pielii şi părului. De remarcat că la acest aspect au tot stat bine telefoanele în ultimii ani, de la P8 Lite la P9 Lite şi Honor 5X. Trebuie reţinut că P9 Lite (2017) arde mai puţin capturile decât P9 Lite, prinde detalii bune în landscape şi stă bine şi la focalizare şi HDR.

Panorama este destul de generoasă, la 12.160 x 2816 pixeli, dar puţin cam prea curbată. Acest telefon se poate duela uşor cu ASUS ZenFone 3, Huawei Nova şi P10 Lite la captura foto pe timp de zi. Noaptea avem halouri de lumină ceva mai rezonabile ca dimensiuni faţă de ce am văzut la P10 Lite. Blitzul îşi face treaba bine, am apreciat culorile şi textura solidă a acelor clădiri timişorene.

Nuanţa gălbuie este mai puţin pregnanta decât la acelaşi P10 Lite şi în mare aş zice că pentru un telefon midrange Huawei P9 Lite (2017) stă chiar bine noaptea. Claritatea e bună şi acest smartphone se poate bate lejer noaptea chiar şi cu Huawei Nova sau ASUS ZenFone 3. Lipsa de nuanţe mov sau gălbui sau vreun alt bug comun telefoanelor (chiar şi moderne) este de apreciat.

La captura video ne-am întâlnit cu clasicul combo MP4 + Full HD + 30 FPS şi 17 Mbps. Cu vântul puternic nu prea se descurcă microfonul lui P9 Lite cel nou, dar avem o schimbare de expunere bună. Detaliile rămân bune la zoom, dar stabilizarea electronică nu e chiar în zi de graţie. Apreciez cum arată culorile, ceea ce sună ciudat după cele parcă prea vii de la foto.

Să nu ne bucurăm prea devreme, pentru că am avut filmări la umbră, acolo unde culorile au fost OK. La soare în schimb reapare arsură şi suprasaturarea, dar nu aşa rău că la Motorola Moto M sau P9 Lite. Focalizarea e fără cusur, nu există refocalizare aici sau vreo altă problemă. Nu o să fiţi dezamăgiţi dacă folosiţi P9 Lite (2017) în vacanţă în scop turistic.

E totuşi sub ce oferă unele telefoane Sony sau Samsung Galaxy A să zicem, dar nu cu mult. Captura video nocturnă este tremurată, dar are object tracking şi culori bune. Halourile luminilor stradale au dimensiuni rezonabile şi nu deformează video-urile. Nu e nici prea gălbui, violet şi pentru un telefon midrange zic că stăm bine. Totuşi până la "unealta de concert" eu zic să mai stăm o tură şi recomand mai degrabă filmarea clasică de plimbare în oraş sau turism, decât la vreun concert stresant pentru senzorul de 12 MP cu luminile sale intermitenţe.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×