Huawei P10: Cameră duală în mare formă, a dominat primăvara până să vină Galaxy S8

2.336 ori
<b>Huawei P10: Cameră duală în mare formă, a dominat primăvara până să vină Galaxy S8</b>Huawei P10 merită o prezentare specială, pentru că a devenit un soi de daily driver în perioada când l-am testat. Întâmplarea a făcut să fie o perioadă ocupată şi plină de evenimente, iar telefonul a fost folosit de noi la lansarea lui Samsung Galaxy S8..

Huawei P10 merită o prezentare specială, pentru că a devenit un soi de daily driver în perioada când l-am testat. Întâmplarea a făcut să fie o perioadă ocupată şi plină de evenimente, iar telefonul a fost folosit de noi la lansarea lui Samsung Galaxy S8 şi Nintendo Switch. În ambele cazuri a făcut faţă cu brio multiplelor ecrane, iluminării albastre şi stresului.

Acest telefon vine cu o cameră duală cu optică Leica varianta 2.0, incluzând un senzor monocrom de 20 de megapixeli şi unul color de 12 MP, cu deschidere F/2.2. Primim şi stabilizare optică, blitz dual tone, PDAF, CAF, telemetru laser şi zoom hibrid 2X. Lentilele sunt aici Summarit şi nu cele Summilux de pe Huawei P10 Plus. Pentru selfie avem o cameră frontală de 8 MP, cu deschidere F/1.9.

Aplicaţia Camera porneşte rapid, iar focalizarea e la rândul său rapidă, în vreme ce fotografierea are o viteză OK şi atât, nu e vreun Lewis Hamilton al vitezelor de captură. Zoomul e fluid până la 2X, apoi ia piciorul de pe pedală. Opţiunile camerei includ efecte, culori (Standard, Vivid, Smooth), modul cel nou Portrait, care blurează fundalul unei capturi ce include faţa unei persoane, pentru a scoate în evidenţă acea fată, dar şi wide aperture.

De aici reglăm zonele pe care le dorim mai bine focalizare şi pe cele pe care le dorim neclare, cu gradaţii în ambele cazuri. Modurile principale de captură sunt următoarele:

 • Monochrome
 • HDR
 • Panoramă
 • Night Shot
 • Light Painting
 • Time Lapse
 • Slow Motion
 • Watermark
 • Audio Note
 • Document Scan
 • Good food

Există şi funcţia Manual/Pro, care aduce reglaje pentru balans de alb, focalizare, expunere, shutter, ISO şi metering. Evident putem umbla şi la rezoluţie, grila timer, object tracking, luminozitate, contrast sau saturare. Captura video e realizată în 4K sau Full HD la 30 sau 60 FPS. Să trecem deci la galerie, cu enorm de multe ramificaţii şi situaţii.

Am avut întâi versiunea cu soft demo a lui Huawei P10, cu care am făcut fotografii în Barcelona, Bucureşti şi la lansarea lui Nintendo Switch. Apoi am avut versiunea cu software nou, cu care am făcut fotografii în Timişoara şi la lansarea lui Samsung Galaxy S8. În total cred că am strâns peste 1000 de cadre cu acest telefon şi dacă nici asta nu e experienţa, nimic nu e.

Noi am luat în calcul doar fotografiile făcute cu softul cel nou totuşi. Ei bine, la captura pe timp de zi în Timişoara am avut parte de culori excelente, claritate foarte bună şi ne-am jucat în mod excelent cu focalizarea pe prim plan sau fundal. Cerul a avut o culoare foarte plăcută privirii şi un albastru care mi s-a părut calibrat mai bine decât al lui Samsung Galaxy S8 de exemplu.

Panorama a avut o rezoluţie OK, la 9920 x 3136 pixeli, iar iluminarea a fost excelentă. Prim planurile au fost fantastice şi e prima oară la Mobilissimo.ro când surprindem un bondar atât de clar şi detaliat. Şi capturile Bokeh au arătat excelent, justificând prezenţa camerei duale aici, chiar dacă pentru unii e un gimmick. Există totuşi multe persoane care vor să scoată în evidenţă un subiect într-o fotografie prin această metodă.

Şi selfie-urile au arătat bine şi mă refer aici la textura pielii, a părului şi la felul în care arata fundalul. Şi detaliile sunt OK. Am făcut şi un test de zoom în, soldat cu claritate OK la primele nivele cel puţin. HDR-ul e un pic cam prea alb, iar captura landscape a avut detalii mulţumitoare. Ştiu că o să sune ciudat, dar cumva P10 e peste Huawei P10 Plus cel testat de noi.

P10 nu are acel oversharpen şi are clar culori mai realist calibrate. Capturile alb/negru sunt artistice iarăşi şi surprind lumină într-un mod cum rivalii rar reuşesc. Aş plasa Huawei P10 la egalitate cu Huawei Mate 9 şi la mare bătaie cu Galaxy S7 şi LG G5, având şi câteva puncte în plus faţă de ele (culori, bokeh, alb/negru şi alte câteva).

Practic, această cameră duală nu face nimic greşit, poate doar în afară de mici porţiuni arse de soare. Ce e clar e că e peste Huawei P10 Plus. La evenimente, în medii întunecate, pline de lumină albastră la Galaxy S8 şi pline de ecrane la Nintendo Switch camera a realizat capturi excelente şi eu zic că a înlocuit DSLR-ul cu brio. Un jurnalist sau blogger îşi poate face treaba lejer cu un Huawei P10.

E mult peste Samsung Galaxy A7 (2016), ASUS ZenFone 3 Deluxe şi LG V10, telefoane luate în ultimul an de mine la evenimente. Noaptea lucrurile devin chiar mai bune! La captura foto nocturnă avem o textură fantastică a acelor statui şi monumente, un blitz foarte puternic şi care iluminează excelent cadrele, dar fără exces de alb. În detaliile fine ale imaginii apare ceva grain, dar trebuie să ştii unde să cauţi, să ai ochiul format.

Light Painting e cel puţin drăguţ şi artistic şi am apreciat la maxim culorile şi iluminarea, sau detaliile. Nu apare vreo problemă cu nuanţă violet sau albastră, cum am văzut chiar şi la telefoane cu pretenţii. Halourile luminilor stradale nu au fost supradimensionate şi am fost mulţumiţi de expunere şi de focalizare de asemenea. Ţin minte că acum un an Huawei P9 prindea unele nuanţe cam roşiatice sau galbene, deci Huawei chiar a evoluat la captura nocturnă.

Aş plasa acum performanţa în top 5, dacă nu chiar top 3. Să trecem la captura video totuşi. Am filmat în format MP4, la rezoluţie Full HD cu frame rate de 30 sau 60 FPS şi bitrate de 17 Mbps sau 34 Mbps. Claritatea a fost bună şi culorile sunt realist, deşi ici şi colo s-a strecurat câte o arsură. Am testat şi stabilizarea optică şi am descoperit că aidoma lui Huawei P10 Plus aici apar acele flicker-uri, cu fiecare pas pe care îl facem.

E drept ca şi iPhone 7 Plus pierdea din focalizarea când filmăm din mers, dar parcă nu la acest mod, prin flicker-uri. Am observat şi că microfonul e excelent, surprinzând excelent ambianţă şi vocile. Filmarea la 60 FPS cu acea barcă e excelentă, cinematica şi aş vedea-o utilă la evenimente sportive sau la subiecţi în mişcare rapidă. Clipul 4K arată evident perfect, atât la culori, cât şi claritate şi la nivel de detalii.

Iarăşi am fost peste Huawei P10 Plus, care nu a făcut o impresie deosebită la filmare, dar şi peste Huawei P9, care nu strălucea prea mult în toridul început de aprilie de anul trecut, mai ales că nu avea nici OIS şi nici 4K. Şi pentru că nu există lucru 100% perfect, nuanţă de verde a gazonului de aici e suprasaturata, e de un verde nepământean şi nenatural, aş zice.

Huawei P10 nu e vreun Xperia XZ sau Google Pixel, dar e cu totul altă bestie la evenimente. Şi-a făcut treaba cu brio la lansări, iar indoors filmează excelent. E capabil pentru vlogging şi blogging cu siguranţă. Nu destul încât să lăsaţi handycam-ul acasă, dar totuşi filmează cât să aveţi material de publicat pe YouTube, fără să va fi ruşine cu el deloc.

Microfonul nu a ratat nimic la Galaxy S8 la debut. Iar noaptea, ei bine noaptea am remarcat că luminile stradale devin supradimensionate, dar avem un object tracking bun pentru acele automobile filmate în mişcare. Ceva grain se mai strecoară şi pierdem şi detalii la zoom. Culorile şi lumina au fost totuşi în grafic, dar flicker-ul apare când ne mişcăm şi uneori chiar şi fără să ne mişcăm.

Posibil ca acesta să fie punctul slab, kriptonita lui Huawei P10, filmarea nocturnă. Cu toate acestea faţă de Huawei P9 a evoluat clar şi stă un pic mai bine decât Huawei P10 Plus. Cine îl vrea pentru concerte şi evenimente va fi fericit.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×