LeEco Le Max 2: Cameră foarte bună în marele duel chinez, la bătaie cu Lenovo Vibe X3 şi Nexus 6P

1.393 ori
<b>LeEco Le Max 2: Cameră foarte bună în marele duel chinez, la bătaie cu Lenovo Vibe X3 şi Nexus 6P</b>LeEco Le Max 2 e un adevărat flagship, cel puţin pentru producătorul său şi până la următoarea lansare de anvergură a unui model LeEco. Ca atare primeşte şi o cameră cu rezoluţie ridicată, de 21 de megapixeli. E vorba despre senzorul Sony IMX230 aici..

LeEco Le Max 2 e un adevărat flagship, cel puţin pentru producătorul său şi până la următoarea lansare de anvergură a unui model LeEco. Ca atare primeşte şi o cameră cu rezoluţie ridicată, de 21 de megapixeli. E vorba despre senzorul Sony IMX230 aici, familiar pentru că apare şi pe Huawei Honor 7 şi Lenovo Vibe X3.

Camera aduce şi blitz dual tone, PDAF, autofocus hibrid şi captura video 4K, plus deschidere F/2.0. În zona frontală se află o cameră de 8 megapixeli, iar aplicaţia Camera porneşte rapid, punând la bătaie o interfaţă inspirată de iOS. Avem parte de o focalizare foarte rapidă, zoom fluid, fotografiere rapidă şi un pop up enervant după fiecare cadru.

Interfata camera LeEco Le Max 2

Opţiunile includ shutter sound, delayed photo, localizare, expunere, rezoluţie (21 MP în 4:3, 16 MP în 16:9, 8 MP în 16:9), balans de alb, ISO, contrast, claritate şi saturare. Primim şi efecte, Panorama, Video, Slow Motion şi un slider pentru modul Beauty al camerei frontale. Cu un swipe în zona din dreapta accesăm şi extra opţiuni precum Scene, Beauty, Square, Night şi HDR.

În ce priveşte galeria foto realizată pe timp de zi, capturile datează de la finalul lunii august, într-o zi cu soare puternic, dar nu exagerat. Am avut foarte multe detalii, exact ca la Lenovo Vibe X3 şi culori bine calibrate, e drept nu ca LG G4 şi G5 totuşi. Prim planurile sunt perfecte, dar există o uşoară tendinţă de over sharpening.

Am apreciat contrastul, focalizarea şi iluminarea şi am dat zoom in după pofta inimii, fără pierdere de detalii. HDR-ul a fost excelent, cu un dynamic range bun, iar cerul a fost bine randat. Panorama e destul de generoasă, la 10448 x 2416 pixeli şi nu am avut vreun cadru blurat. Texturile acelui monument din nuiele şi vegetaţie din centrul Bucureştiului au fost bine surprinse.

Selfie-urile au fost în ceaţă în prima fază, dar la umbră au arătat excelent până la urmă, ca detalii şi modul în care e capturată textura pielii. Night Mode a ajustat bine acea fotografie cu o statuie grecească în pasajul întunecat, iar culoarea a fost şi ea setată OK. Singurul neajuns la această cameră pe timp de zi ar fi faptul că unele prim planuri sunt un pic cam greu de focalizat.

Senzaţia e că avem o cameră la fel de bună ca la Nexus 6P şi Lenovo  Vibe X3, cu claritate în stil iPhone, dar totuşi sub ce oferă HTC 10, LG G5 sau Galaxy S7. Trecând la captura low light, telefonul vine cu un blitz uriaş, cu o acoperire excelentă, claritate OK şi iluminare bună a cadrelor. Am înregistrat şi câteva imagini mai neclare, e drept. Zidul cu acele cărămizi bine delimitate e capturat bine, la capitolul textura, iar în zonele mai întunecate am descoperit şi porţiuni mai gălbui sau înnegrite.

Nu mă înţelegeţi greşit, captura e OK şi rezonabilă noaptea, dar ne aşteptam la mai mult de atât, având în vedere ce am primit ziua. La acest capitol LeEco Le Max 2 e sub flagship-urile acestui an, precum LG G5, HTC 10 sau Galaxy S7, ba chiar şi sub Huawei Mate 8. Am apreciat totuşi culorile în condiţii low light şi detaliile.

Când vine vorba de filmare, am realizat captura video Full HD la 30 FPS şi cu bitrate de 20 Mbps, iar cea 4K la 30 FPS şi cu bitrate de 41 Mbps. Am apreciat claritate bună şi culorile OK, dar microfonul a fost cam îndoielnic la calitate. Am pierdut şi din detalii la zoom, iar acelaşi microfon nu a făcut faţa vântului. Mici zone arse şi schimbări bruşte de expunere ne-au făcut să strâmbăm din nas puţin.

Stabilizarea optică nu a oprit tremurul imaginii atunci când urcam acele scări, dar nu am pierdut din focalizare şi claritate totuşi. Captura 4K a arătat perfect, la claritate, culori, expunere şi focalizare. Nici slow motion nu a fost rău deloc. Revenind la zoom el este bun doar la primul nivel, dacă începem şi zoom peste să zicem 2X sau 2.5X, se pierde serios din claritate.

Acest model LeEco filmează sub un Nexus 6P şi puţin sub Lenovo Vibe X3 şi Sony Xperia Z5. E peste un model Huawei Honor din orice generaţie totuşi. Pe timp de noapte captura video a fost cam înceţoşată, puţin blurată şi am avut şi halouri mari ale luminilor stradale. Claritatea capturii acelei fântâni a fost bună, iar culorile au fost în regulă, dar suntem tot sub flagship-uri.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×