Huawei P8 Max: Camera e la nivel foto de P8, video cam subţire

1.423 ori
<b>Huawei P8 Max: Camera e la nivel foto de P8, video cam subţire</b>Huawei P8 Max aduce în mare aceeaşi cameră ca şi Huawei P8, o unitate de 13 megapixeli cu senzor RGBW şi cu blitz dual tone. Primim şi stabilizare optică, deschidere F/2.0, iar în față camera de 8 MP de pe P8 e înlocuită cu una de 5 MP

Huawei P8 Max aduce în mare aceeaşi cameră ca şi Huawei P8, o unitate de 13 megapixeli cu senzor RGBW şi cu blitz dual tone. Primim şi stabilizare optică, deschidere F/2.0, iar în față camera de 8 MP de pe P8 e înlocuită cu una de 5 MP. Aplicaţia Camera nu porneşte chiar rapid şi aduce o interfaţă minimalistă, cu opţiuni de bază incluse.

Huawei P8 Max, interfata camerei

Camera focalizează rapid, realizează captura foto destul de rapid şi are zoom fluid. Modurile principale de captură aici sunt HDR, Watermark, Super Night, Best Photo, Panorama, All Focus, Audio şi Note. Setările permit reglaje de rezoluţie (13 MP la 4:3 sau 10 MP în 16:9), localizare, template Perfect Selfie, control audio, timer, touch to capture, smile shot, object tracking, ISO, balans de alb, expunere, saturare, contrast şi luminozitate.

În dreapta interfaţatei se află efectele şi moduri principale de captură ca Time Lapse, Video, Beauty şi Light Painting. Galeria foto pe timp de zi a fost realizată într-o zi însorită de iunie, foarte însorită chiar. Culorile arată excelent, fiind realiste şi vii şi avem şi expunere foarte bună. Acolo unde alte camere ar fi da greş şi ar fi ars imaginea, Huawei P8 Max stă bine.

Detaliile arată foarte bine, atât în fotografii de aproape, cât şi landscape şi am dat zoom in pe acel ceas din turnul bisericii având claritate destul de bună în prima fază, dar apărând şi puţin grain la zoom maxim. Prim planurile cu flori au fost excelente şi am avut o textură bună a capturilor foto cu monumente şi clădiri. Selfie-ul a fost modest, clar sub ce oferea P8 si subţire la claritate.

De remarcat că printre aceste capturi nu s-a regăsit vreun cadru spălăcit sau ratat. Cerul a ieşit uneori cam ars, deci trecem acest lucru la minusuri, iar jocul cu focalizarea a fost plăcut, cu acea bilă metalică verde. Panorama a fost generoasă ca rezoluţie, oferind 21632 x 2944 pixeli şi cameră s-a descurcat foarte bine şi în acel gang cu graffitti.

Şi posterele capturate au arătat bine. P8 Max are o cameră cu dynamic range bun şi am avut şi un HDR destul de reuşit, cu acel panou verde cu iluminare mai bine reglată. În mare primim cam aceeaşi calitate ca la Huawei P8, adică bună, mai ales pentru primăvara anului trecut când debuta acest model. La ora actuală ar fi la egalitate cu modelele Huawei Honor şi cam atât.

Selfie-urile sunt sub P8. La captura low light am avut halouri de mari dimensiuni, dar imaginea a fost clară. Am apreciat şi cum arată capturile Light Painting, iar blitzul şi-a făcut treaba bine. Culorile au fost naturale şi prim planul excelent, iar luminozitatea a fost chiar surprinzătoare. Nu avem acel grain amplu şi acea nuanţă gălbuie care chinuie unele modele de pe piaţă noaptea, din fericire. Poate e mulţumită acelui pixel alb extra din setupul RGBW.

Suntem cam la nivel de Samsung Galaxy A5 (2016), cu o claritate bună şi fără imagine gălbuie in low light. Modul Super Night face din noapte zi, dar aveţi nevoie de trepied pentru a profita de el la maxim. Captura video s-a realizat în format MP4, la rezoluţie Full HD, cu bitrate de 19 Mbps şi frame rate de 30 FPS. Din păcate captura a surprins un cer ars, aproape alb, am avut şi pierdere de focalizare şi deformare a imaginii la panning.

Claritatea şi culorile au fost destul de OK şi microfonul a făcut faţa vântului cu brio. Stabilizarea optică a fost la rândul său destul de bună. Am testat şi zoomul, pierzând serios detalii şi la drept vorbind captura video a fost tipică pentru modelele Huawei de anul trecut, care nici unul nu filma excepţional. În condiţii low light neclaritatea a fost cuvânt de ordine, cu o imagine întunecată şi neclară şi chiar şi cu blitzul pornit am avut halouri mari la iluminarea stradală, neclaritate, grain şi toate aspectele negative imaginate.

Per total captura video putea fi mai bună.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×