Lenovo K6: Camera suficientă pentru Facebook, fără premii în zona midrange

1.659 ori
<b>Lenovo K6: Camera suficientă pentru Facebook, fără premii în zona midrange</b>Lenovo K6 nu îşi propune să te facă să îţi laşi DSLR-ul acasă, deci am pornit cu aşteptări moderate când am testat camerele sale. În spate se afla o cameră de 13 MP cu autofocalizare şi blitz LED, iar în faţă se afla o cameră de 8 MP. Aplicaţia Camera..

Lenovo K6 nu îşi propune să te facă să îţi laşi DSLR-ul acasă, deci am pornit cu aşteptări moderate când am testat camerele sale. În spate se află o cameră de 13 MP cu autofocalizare şi blitz LED, iar în faţă găsim o cameră de 8 MP. Aplicaţia Camera porneşte rapid, dar nu focalizează la o viteză foarte impresionantă. Fotografierea are o viteză rezonabilă, iar zoomul e fluid.

De remarcat că Lenovo nu a mers pe ruta unei aplicaţii foto stock, ci a preferat una custom, care mi se pare foarte similară, dacă nu identică cu ce am văzut pe TP-Link Neffos C5 Max. Aplicaţia oferă un mod Smart care e foarte apt în a detecta scene precum backlight, portrait, food sau altele de gen. Avem şi moduri de captură precum Pro, Panorama, Art Night Scape, Artistic HDR sau Fast Motion.

Interfata grafica Lenovo K6

Putem regla şi rezoluţia, deşi opţiuni ca Normal sau Max sunt cam vagi totuşi, dar avem şi opţiuni precum balans de alb, shutter, ISO, sau metering. Nu pot să zic că m-a dat pe spate aceasta aplicaţie. Trecând la galeria foto în sine, am realizat capturile la începutul lunii decembrie, înregistrând o claritate bună şi culori realiste. Detaliile au arătat bine la captura landscape şi de menţionat că una din 15 sau 20 de fotografii e cam neclară totuşi.

Selfie-urile arată excelent, confirmând acesta drept unul dintre atuurile telefonului. Am apreciat în special textura părului şi a pielii, dar şi luminozitatea capturilor cu camera frontală. Tenul a avut o culoare realista. Revenind la camera principală şi ea stă bine la iluminare şi prim planuri, iar jucăriile colorate din parc au fost surprinse cu o textură excelentă.

La zoom in e drept că am pierdut din claritate şi detalii, iar acel blur îl asociem deseori cu nerăbdarea de a focaliza cum trebuie. Am observat şi că senzorul de 13 MP nu face faţă chiar cu brio unui mediu însorit sau unor cadre cu soarele în faţă. Şi ceva probleme cu dynamic range-ul au fost semnalate. Aş zice că la captura foto diurna, telefonul e sub ce oferă un Huawei sau ASUS midrange, dar e şi peste Lenovo Phab Plus să zicem.

E în regulă având în vedere preţul, mai ales la selfie şi coloritul capturilor. Fotografierea nocturnă ne aduce halouri mari ale luminilor stradale, un blur exacerbat, zone violet sau albastre, dar şi o textură OK a clădirilor. Culorile arată binişor, blitzul e bun, dar în mare aş spune că fotografiile nocturne nu sunt memorabile aici şi nici deosebite.

Am văzut şi mai rău de atât fiţi siguri, deci stăm rezonabil.

Filmarea se face în format MP4, la rezoluţie Full HD, frame rate de 30 FPS şi bitrate 20 Mbps. Rezultatul e o captură cam tremurată, cu ceva refocalizare şi culori de nivel mediu. Claritatea şi schimbarea de expunere primesc bilă albă, iar microfonul nu e constant, având uneori o captură bună, alteori ecou şi un sunet neplăcut.

Culmea e că testul de zoom nu s-a soldat chiar cu o pierdere exagerată a clarităţii. Am avut parte de fundaluri arse in unele momente şi câteva probleme cu dynamic range-ul, deci suntem departe de o filmare de succes. E o meteahnă comună totuşi la telefoanele brandurilor chinezeşti de telefoane ce costa sub 1000 lei, deci nu ne batem capul prea tare cu asta.

Filmarea nocturnă se face la 14 FPS, cu iluminare rezonabilă, culori calibrate în regulă şi ceva probleme cu vântul la captura audio. Halourile luminilor sunt mari, avem şi multă nuanţa gălbuie, dar şi violet, dar claritatea rămâne OK. Nu e o cameră de filmat la concerte, asta e sigur şi e mai degrabă utilă dacă întâlneşti o mega celebritate pe stradă şi vrei o filmare amintire.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×